Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:22 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile ceaiului de păpădie asupra sănătăţii

ro

08 Jun, 2014 11:29 1971 Marime text
Păpădia, o plantă foarte cunoscută, conţine potasiu, zinc, magneziu, calciu, steroli, flavonoide, tanini şi grupa de vitamine B. Toate aceste proprietăţi au beneficii uimitoare pentru organism. 
Păpădia este o plantă antitoxică şi depurativă. Frunzele de păpădie sunt folosite pentru a stimula apetitul, dar şi digestia, în timp ce florile de păpădie pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, datorită proprietăţilor antioxidante. 
Păpădia este adesea consumată sub formă de ceai. Ceaiul de păpădie stimulează ficatul şi rinichii, purifică organismul, reduce durerile reumatice, întăreşte ţesutul conjunctiv şi are efect antiinflamator. Principiile amare cresc apetitul şi stimulează secreţia bilei.
De asemenea, ceaiul de păpădie este bun în detoxifierea organismului, tratarea diabetului zaharat, a hepatitei, cancerului şi diverselor afecţiuni ale glandei mamare. Este recomandat şi în tratarea acneei, alergiilor, eczemelor, reumatismului, gutei, hemoroizilor, tromboflebitei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii