Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:11 15 03 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile ceaiului din coji de ceapă

ro

10 Nov, 2014 16:59 2057 Marime text
Cojile de ceapă conţin minerale, vitamine, calciu, magneziu, fier, potasiu, seleniu, cupru. Datorită proprietăţilor sale antiseptice, diuretice, antiinflamatorii şi expectorante, sunt utilizate în tratarea mai multor afecţiuni, mai ales a celor respiratorii. Tusea şi bronşita sunt ameliorate cu ajutorul decoctului de ceapă, preparat din două cepe întregi, fierte cu coajă în 1,5 litri de apă, timp de 15 minute. Acest decoct se bea pe stomacul gol. Se poate adăuga puţină miere.

Potrivit unor studii, ceaiul din coji de ceapă ameliorează durerile de cap, tratează ochii iritaţi, protejează vederea şi reglează tulburările menstruale. De asemenea, acest ceai este excelent şi în ceea ce priveşte stimularea producţiei secreţiei biliare, tratarea picioarelor umflate şi a dereglărilor tractului gastro-intestinal. Cojile de ceapă au rol important şi în consolidarea sistemului imunitar al organismului, fiind recomandate şi persoanelor care suferă de crampe musculare şi insomnie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii