Beneficiile ceaiului din coji de ceapă
Beneficiile ceaiului din coji de ceapă
10 Nov, 2014 16:59
ZIUA de Constanta
2057
Marime text

Cojile de ceapă conţin minerale, vitamine, calciu, magneziu, fier, potasiu, seleniu, cupru. Datorită proprietăţilor sale antiseptice, diuretice, antiinflamatorii şi expectorante, sunt utilizate în tratarea mai multor afecţiuni, mai ales a celor respiratorii. Tusea şi bronşita sunt ameliorate cu ajutorul decoctului de ceapă, preparat din două cepe întregi, fierte cu coajă în 1,5 litri de apă, timp de 15 minute. Acest decoct se bea pe stomacul gol. Se poate adăuga puţină miere.
Potrivit unor studii, ceaiul din coji de ceapă ameliorează durerile de cap, tratează ochii iritaţi, protejează vederea şi reglează tulburările menstruale. De asemenea, acest ceai este excelent şi în ceea ce priveşte stimularea producţiei secreţiei biliare, tratarea picioarelor umflate şi a dereglărilor tractului gastro-intestinal. Cojile de ceapă au rol important şi în consolidarea sistemului imunitar al organismului, fiind recomandate şi persoanelor care suferă de crampe musculare şi insomnie.
Potrivit unor studii, ceaiul din coji de ceapă ameliorează durerile de cap, tratează ochii iritaţi, protejează vederea şi reglează tulburările menstruale. De asemenea, acest ceai este excelent şi în ceea ce priveşte stimularea producţiei secreţiei biliare, tratarea picioarelor umflate şi a dereglărilor tractului gastro-intestinal. Cojile de ceapă au rol important şi în consolidarea sistemului imunitar al organismului, fiind recomandate şi persoanelor care suferă de crampe musculare şi insomnie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii