Sănătate Beneficiile consumului de piersici
Sănătate: Beneficiile consumului de piersici
17 May, 2015 09:19
ZIUA de Constanta
1483
Marime text
Consumul de fructe proaspete, în special cele de sezon, au efecte benefice asupra sănătăţii organismului uman. Piersicile, spre exemplu, au un bogat conţinut de betacaroten, chiar mai mult decât morcovii. Pe lângă betacaroten, piersicile mai conţin vitaminele A, B, C şi E, fibre, minerale, precum fier, magneziu, iod, seleniu, potasiu şi zinc. Datorită aportului mare de fosfor pe care îl aduc în alimentaţie, piersicile sunt indicate persoanelor cu afecţiuni psihice. În acelaşi timp, aceste fructe sunt un aliat de încredere în ceea ce priveşte prevenirea bolilor cardiovasculare.
Datorită conţinutului de fibre, antioxidanţi şi fitonutrienti, piersicile îmbunătăţesc tranzitul intestinal şi combat constipaţia, fiind indicate şi persoanelor care suferă de hemoroizi. Tot ele cresc pofta de mâncare prin stimularea secreţiei de sucuri gastrice şi biliare. De asemenea, aceste fructe conţin în proporţie de 87% apă, deci hidratează şi fac parte din grupa alimentelor cu calorii negative (pentru care organismul consumă mai multe calorii la digestie decât aportul lor). Consumul de piersici este benefic în caz de litiază renală, gută sau reumatism.
Datorită conţinutului de fibre, antioxidanţi şi fitonutrienti, piersicile îmbunătăţesc tranzitul intestinal şi combat constipaţia, fiind indicate şi persoanelor care suferă de hemoroizi. Tot ele cresc pofta de mâncare prin stimularea secreţiei de sucuri gastrice şi biliare. De asemenea, aceste fructe conţin în proporţie de 87% apă, deci hidratează şi fac parte din grupa alimentelor cu calorii negative (pentru care organismul consumă mai multe calorii la digestie decât aportul lor). Consumul de piersici este benefic în caz de litiază renală, gută sau reumatism.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii