Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:27 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile mugurilor de bambus

ro

22 Aug, 2014 10:49 9214 Marime text
Bambusul este dulce, non-toxic, potoleşte setea, oferă energie, ajută sistemul circulator şi poate fi consumat zilnic. Mugurii de bambus comestibili sunt culeşi la un interval de două săptămâni, după ce răsar, şi se găsesc sub diferite forme, proaspeţi, uscaţi sau în conservă.
 
Mugurii conţin proteine, aminoacizi, vitaminele A, B3, B6 şi E, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, fier, grăsimi, zahăr, sare anorganică, fibre, acizi graşi esenţiali Omega-3 şi Omega-6, fitonutrienţi, acid fenolic şi au proprietăţi anticancarigene, antiinflamatorii şi antioxidante. Proteina din bambus poate produce opt aminoacizi esenţiali şi doi semi-esenţiali, iar fibrele ajută la scăderea nivelului de colesterol şi stabilizează zahărul în sânge, fiind benefice şi pentru digestie.
 
De asemenea, mugurii de bambus conţin agenţi anti-cancer care elimină radicalii liberi ce pot produce substanţe carcinogene periculoase. Aceştia îmbunătăţesc apetitul şi digestia, pot fi folosiţi în tratamentul hipertensiunii şi ai hiperglicemiei şi ajută la pierderea greutăţii. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii