Beneficiile mugurilor de bambus
Beneficiile mugurilor de bambus
22 Aug, 2014 10:49
ZIUA de Constanta
9214
Marime text
Bambusul este dulce, non-toxic, potoleşte setea, oferă energie, ajută sistemul circulator şi poate fi consumat zilnic. Mugurii de bambus comestibili sunt culeşi la un interval de două săptămâni, după ce răsar, şi se găsesc sub diferite forme, proaspeţi, uscaţi sau în conservă.
Mugurii conţin proteine, aminoacizi, vitaminele A, B3, B6 şi E, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, fier, grăsimi, zahăr, sare anorganică, fibre, acizi graşi esenţiali Omega-3 şi Omega-6, fitonutrienţi, acid fenolic şi au proprietăţi anticancarigene, antiinflamatorii şi antioxidante. Proteina din bambus poate produce opt aminoacizi esenţiali şi doi semi-esenţiali, iar fibrele ajută la scăderea nivelului de colesterol şi stabilizează zahărul în sânge, fiind benefice şi pentru digestie.
De asemenea, mugurii de bambus conţin agenţi anti-cancer care elimină radicalii liberi ce pot produce substanţe carcinogene periculoase. Aceştia îmbunătăţesc apetitul şi digestia, pot fi folosiţi în tratamentul hipertensiunii şi ai hiperglicemiei şi ajută la pierderea greutăţii.
Mugurii conţin proteine, aminoacizi, vitaminele A, B3, B6 şi E, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, fier, grăsimi, zahăr, sare anorganică, fibre, acizi graşi esenţiali Omega-3 şi Omega-6, fitonutrienţi, acid fenolic şi au proprietăţi anticancarigene, antiinflamatorii şi antioxidante. Proteina din bambus poate produce opt aminoacizi esenţiali şi doi semi-esenţiali, iar fibrele ajută la scăderea nivelului de colesterol şi stabilizează zahărul în sânge, fiind benefice şi pentru digestie.
De asemenea, mugurii de bambus conţin agenţi anti-cancer care elimină radicalii liberi ce pot produce substanţe carcinogene periculoase. Aceştia îmbunătăţesc apetitul şi digestia, pot fi folosiţi în tratamentul hipertensiunii şi ai hiperglicemiei şi ajută la pierderea greutăţii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii