Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:45 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile sucului de ridiche albă

ro

07 Aug, 2014 18:27 7004 Marime text
Ridichea albă japoneză  este o legumă bogată în vitaminele B și C, potasiu, calciu, cupru, fosfor și antioxidanți şi are proprietăți sedative, diuretice, depurative, detoxifiante, laxative, antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii și purificatoare. Pentru prepararea sucului din ridiche albă se folosesc rădăcina și frunzele, care au de şase ori mai multă vitamina C în compoziția lor decât rădăcina.
 
Consumul regulat al acestui suc oferă numeroase beneficii sănătăţii organismului, precum detoxifierea ficatului, reglarea funcțiilor digestive, menținerea concentrației normale a secreției biliare, prevenirea litiazei biliare şi stimularea poftei de mâncare. Datorită efectelor laxative și diuretice, sucul din ridiche albă facilitează eliminarea toxinelor. De asemenea, este eficient în tratarea virozelor respiratorii, răcelii, gripei, tusei şi bronșitelor. Folosit intern dar şi extern, acest suc combate și previne acneea. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii