Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:07 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile uleiului de cătină

ro

09 Sep, 2014 11:58 2070 Marime text
Cătina este unul dintre cele mai bogate fructe din punct de vedere nutriţional, cu peste 190 de nutrienţi activi. De asemenea, conţine vitaminele A, B2, C, D, E, aminoacizi, acid folic, 20 de minerale, fiind singura plantă care conţine acizi graşi Omega-3, Omega-6, Omega-9 şi Omega-7.
 
Datorită conţinutului în antioxidanţi, uleiul de cătină reduce concentraţia de toxine din ficat şi îl protejează prin normalizarea enzimelor şi funcţionării bilei. Uleiul de cătină este indicat în tratarea bolilor de inimă, reducând nivelul de colesterol din sânge şi îmbunătăţind sănătatea inimii pe termen lung.
 
Consumul frecvent al acestui ulei previne îmbătrânirea, asigură hidratarea, elasticitatea şi regenerarea pielii, menţinând un aspect tânăr al acesteia pentru mai mult timp. Totodată, uleiul de cătină previne şi tratează ulcerul şi refluxul gastroesofagian, calmând mucoasa tractului digestiv şi asigurând sănătatea aparatului digestiv, datorită conţinutului de acizi graşi Omega-7.
 
În plus, conţinutul de Omega-7 din acest fruct împiedică depunerile de grăsime, are un efect benefic asupra metabolismului şi ajută la scăderea în greutate. Datorită efectelor antibacteriane, antioxidante şi antiinflamatorii, acest ulei contribuie la tratarea şi prevenirea problemelor de piele, precum acnee sau arsuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii