Beneficiile unor fructe de pădure cu proprietăţi dezinfectante
Beneficiile unor fructe de pădure cu proprietăţi dezinfectante
18 Aug, 2014 16:16
ZIUA de Constanta
4013
Marime text
Porumbele sunt fructele de pădure, de culoare negru-albăstrui, ale unui arbust sălbatic, numit porumbar. Aceste fructe de pădure conţin tanin, vitaminele A, C, şi pe cele din grupul B, calciu, potasiu, fier, magneziu, cupru, zinc, polifenoli, acizi organici, zaharuri, prunicianină.
Porumbele au proprietăţi dezinfectante, astrigente, diuretice, antidiareice, antibacteriale şi antioxidante. Totodată, porumbele stimulează imunitatea, tonifică oasele, dinţii şi unghiile, măreşte apetitul, combate constipaţia, elimină bacteriile de la nivelul stomacului, gurii, gâtului şi intestinelor, contribuie la eliminarea acidului uric din sânge.
De asemenea, aceste fructe stabilizează pulsul inimii si sunt benefice în caz de hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, artrită, intoxicaţie, diaree, dizenterie, dureri de stomac, gută, tuse convulsivă, pietre la rinichi şi dischinezii biliare. Aceste fructe se pot consuma în gemuri, siropuri, ceaiuri, vinuri, must sau combinate cu miere.
Porumbele au proprietăţi dezinfectante, astrigente, diuretice, antidiareice, antibacteriale şi antioxidante. Totodată, porumbele stimulează imunitatea, tonifică oasele, dinţii şi unghiile, măreşte apetitul, combate constipaţia, elimină bacteriile de la nivelul stomacului, gurii, gâtului şi intestinelor, contribuie la eliminarea acidului uric din sânge.
De asemenea, aceste fructe stabilizează pulsul inimii si sunt benefice în caz de hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, artrită, intoxicaţie, diaree, dizenterie, dureri de stomac, gută, tuse convulsivă, pietre la rinichi şi dischinezii biliare. Aceste fructe se pot consuma în gemuri, siropuri, ceaiuri, vinuri, must sau combinate cu miere.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii