Beneficiile usturoiului
Beneficiile usturoiului
02 Jun, 2014 18:39
ZIUA de Constanta
1250
Marime text
Usturoiul, o plantă comestibilă folosită ca aliment şi medicament, conţine minerale, zinc, cupru, sulf, seleniu, fier, aluminiu şi vitaminele A, C şi B1. Usturoiul ajută la scăderea coagulării sangvine, tensiunea arterială şi diminuează nivelul colesterolului. Este un antibiotic bacterian, antifungic şi antiparazitar. De asemenea, usturoiul este benefic în tratarea problemelor intestinale, constipaţie, hemoroizi, dar şi în afecţiuni alergice şi inflamatorii ca astmul, bronşita, reumatismul sau artrita. Un miligram de usturoi are aceeaşi putere ca 25 de unităţi de penicilină.
Alicina, ingredientul activ al usturoiului, poate ataca şi distruge virusuri şi infecţii puternice. Usturoiul are efecte benefice şi asupra pielii, contribuind la tonificarea şi netezirea acesteia. Poate fi de ajutor în detoxifierea organismului şi acţionează ca antioxidant puternic, stimulând sistemul imunitar şi reducând inflamaţiile. Cel puţin zece grame de usturoi consumate pe zi contribuie la scăderea riscului apariţiei cancerului de prostată. De asemenea, usturoiul diminuează durerile de cap şi ţiuiturile din urechi. Consumul de usturoi nu prezintă efecte secundare.
Din aceeaşi categorie: Depresia, una dintre cele mai răspândite boli din lume
Alicina, ingredientul activ al usturoiului, poate ataca şi distruge virusuri şi infecţii puternice. Usturoiul are efecte benefice şi asupra pielii, contribuind la tonificarea şi netezirea acesteia. Poate fi de ajutor în detoxifierea organismului şi acţionează ca antioxidant puternic, stimulând sistemul imunitar şi reducând inflamaţiile. Cel puţin zece grame de usturoi consumate pe zi contribuie la scăderea riscului apariţiei cancerului de prostată. De asemenea, usturoiul diminuează durerile de cap şi ţiuiturile din urechi. Consumul de usturoi nu prezintă efecte secundare.
Din aceeaşi categorie: Depresia, una dintre cele mai răspândite boli din lume
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii