Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:09 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cacao, beneficii pentru sănătate

ro

06 Jun, 2014 11:28 1535 Marime text
Cacao, considerată hrana zeilor, se numără printre cele mai bogate surse de antioxidanţi, substanţe care luptă cu bolile de inimă, cancerul şi îmbătrânirea. Cacao contribuie la reducerea riscului riscului de atac cerebral şi are efecte pozitive asupra tensiunii arteriale.
Prezenţa epicatecinei, un flavonoid benefic pentru organism, în cacao, relaxează ţesutul vaselor sanguine, scade riscul formării cheagurilor şi împiedică formarea plăcii aterosclerotice. Flavonoidele din cacao contribuie la reducerea riscului de diabet tip 2. În plus, ele pot controla nivelul de insulină.
Printre cele mai îndrăgite produse care au cacaco se află ciocolata, care conţine mult zahăr, excepţie făcând cicocolata neagră. Din acest motiv, se recomandă ca pudra de cacao să fie consumată în preparate cu cât mai puţine zaharuri şi grăsimi. Soluţia ideală este ciocolata caldă cu lapte, deoarece când pudra de cacao este încălzită, se eliberează şi mai mulţi antioxidanţi. Studiile arată că o ceaşcă de cacao caldă conţine mai mulţi antioxidanţi decât un pahar de ceai sau de vin roşu. După prepararea ciocolatei calde, mierea poate fi adăugată ca îndulcitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii