Cacao, beneficii pentru sănătate
Cacao, beneficii pentru sănătate
06 Jun, 2014 11:28
ZIUA de Constanta
1535
Marime text
Cacao, considerată hrana zeilor, se numără printre cele mai bogate surse de antioxidanţi, substanţe care luptă cu bolile de inimă, cancerul şi îmbătrânirea. Cacao contribuie la reducerea riscului riscului de atac cerebral şi are efecte pozitive asupra tensiunii arteriale.
Prezenţa epicatecinei, un flavonoid benefic pentru organism, în cacao, relaxează ţesutul vaselor sanguine, scade riscul formării cheagurilor şi împiedică formarea plăcii aterosclerotice. Flavonoidele din cacao contribuie la reducerea riscului de diabet tip 2. În plus, ele pot controla nivelul de insulină.
Printre cele mai îndrăgite produse care au cacaco se află ciocolata, care conţine mult zahăr, excepţie făcând cicocolata neagră. Din acest motiv, se recomandă ca pudra de cacao să fie consumată în preparate cu cât mai puţine zaharuri şi grăsimi. Soluţia ideală este ciocolata caldă cu lapte, deoarece când pudra de cacao este încălzită, se eliberează şi mai mulţi antioxidanţi. Studiile arată că o ceaşcă de cacao caldă conţine mai mulţi antioxidanţi decât un pahar de ceai sau de vin roşu. După prepararea ciocolatei calde, mierea poate fi adăugată ca îndulcitor.
Prezenţa epicatecinei, un flavonoid benefic pentru organism, în cacao, relaxează ţesutul vaselor sanguine, scade riscul formării cheagurilor şi împiedică formarea plăcii aterosclerotice. Flavonoidele din cacao contribuie la reducerea riscului de diabet tip 2. În plus, ele pot controla nivelul de insulină.
Printre cele mai îndrăgite produse care au cacaco se află ciocolata, care conţine mult zahăr, excepţie făcând cicocolata neagră. Din acest motiv, se recomandă ca pudra de cacao să fie consumată în preparate cu cât mai puţine zaharuri şi grăsimi. Soluţia ideală este ciocolata caldă cu lapte, deoarece când pudra de cacao este încălzită, se eliberează şi mai mulţi antioxidanţi. Studiile arată că o ceaşcă de cacao caldă conţine mai mulţi antioxidanţi decât un pahar de ceai sau de vin roşu. După prepararea ciocolatei calde, mierea poate fi adăugată ca îndulcitor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii