Caisa este unul din cele mai bogate alimente în vitamina A din lume
Caisa este unul din cele mai bogate alimente în vitamina A din lume
21 Jul, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
3269
Marime text



Preparate termic la temperaturi de peste 60 de grade Celsius, fructele își pierd efectele terapeutice și nutritive.
Vitaminele și mineralele conținute de caise ajută la menținerea sănătoasă a stomacului, a ficatului și a inimii.
Datorită beta-carotenului, caisele ajută la regenerarea nervilor și a țesuturilor și la menținerea vederii, protejând ochii de boli, precum cataracta sau glaucomul. Caisa este unul din cele mai bogate alimente în vitamina A din lume, fiind întrecută în acest sens doar de fructele de cătină, ceea ce o recomandă pentru reducerea riscului de degenerescență maculară, potrivit www.truthinsideofyou.org.
Consumul acestor fructe tonifică sistemul nervos, ajută la combaterea insomniilor, a stresului și a oboselii. Antioxidanți din compoziția acestora împiedică sau stopează procesele degenerative la nivelul creierului.
Fosforul pe care îl găsim în caise ajută la menținerea memoriei. Cercetările au arătat că sâmburii caiselor conțin, între altele, lecitină și acetilcolină, două substanțe foarte valoroase pentru procesele de memorare la nivelul creierului.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii