Cardamonul, condimentul care înlătură oboseala
Cardamonul, condimentul care înlătură oboseala
23 Jul, 2014 09:04
ZIUA de Constanta
2406
Marime text
Cardamonul, folosit în antichitate pentru albirea dinţilor, ocupă locul trei în lista celor mai scumpe condimente din lume, după şofran şi vanilie. Acest condiment are efecte antioxidante, antibacteriene, antivirale, carminative, expectorante, stomahice, diaforetice, detoxifiante, neurotonice, revitalizante, antitoxice, antiinflamatorii, antispasmodice şi antifungice, fiind recomandat în ameliorarea multor afecţiuni.
Cardamonul este indicat în tratarea digestiei, infecţiilor gingivale, ulcerelor bucale, calculilor biliari şi renali, alergiilor respiratorii, astmului bronşic, congestiei pulmonare, răcelii, dar şi durerilor în gât. De asemenea, cardamonul are efecte benefice asupra infecțiilor tractului urinar, circulației sângelui în plămâni, circulației periferice.
Tot cardamonul previne formarea cheagurilor de sânge, crește diureza, combate depresia şi oboseala, scade tensiunea arterială, inhibă dezvoltarea virusurilor bacteriilor, stopează sughițul, crampele stomacale și intestinale. Doza zilnică recomandată este de 1,5 grame de cardamon. Acesta se poate folosi sub formă de ceai sau tinctură, se macină împreună cu cafeaua, se adaugă în diferite preparate sau pur şi simplu se consumă seminţele.
Cardamonul este indicat în tratarea digestiei, infecţiilor gingivale, ulcerelor bucale, calculilor biliari şi renali, alergiilor respiratorii, astmului bronşic, congestiei pulmonare, răcelii, dar şi durerilor în gât. De asemenea, cardamonul are efecte benefice asupra infecțiilor tractului urinar, circulației sângelui în plămâni, circulației periferice.
Tot cardamonul previne formarea cheagurilor de sânge, crește diureza, combate depresia şi oboseala, scade tensiunea arterială, inhibă dezvoltarea virusurilor bacteriilor, stopează sughițul, crampele stomacale și intestinale. Doza zilnică recomandată este de 1,5 grame de cardamon. Acesta se poate folosi sub formă de ceai sau tinctură, se macină împreună cu cafeaua, se adaugă în diferite preparate sau pur şi simplu se consumă seminţele.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii