Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:29 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cardamonul, condimentul care înlătură oboseala

ro

23 Jul, 2014 09:04 2406 Marime text
Cardamonul, folosit în antichitate pentru albirea dinţilor, ocupă locul trei în lista celor mai scumpe condimente din lume, după şofran şi vanilie. Acest condiment are efecte antioxidante, antibacteriene, antivirale, carminative, expectorante, stomahice, diaforetice, detoxifiante, neurotonice, revitalizante, antitoxice, antiinflamatorii, antispasmodice şi antifungice, fiind recomandat în ameliorarea multor afecţiuni.
 
Cardamonul este indicat în tratarea digestiei, infecţiilor gingivale, ulcerelor bucale, calculilor biliari şi renali, alergiilor respiratorii, astmului bronşic, congestiei pulmonare, răcelii, dar şi durerilor în gât. De asemenea, cardamonul are efecte benefice asupra infecțiilor tractului urinar, circulației sângelui în plămâni, circulației periferice.
 
Tot cardamonul previne formarea cheagurilor de sânge, crește diureza, combate depresia şi oboseala, scade tensiunea arterială, inhibă dezvoltarea virusurilor bacteriilor, stopează sughițul, crampele stomacale și intestinale. Doza zilnică recomandată este de 1,5 grame de cardamon. Acesta se poate folosi sub formă de ceai sau tinctură, se macină împreună cu cafeaua, se adaugă în diferite preparate sau pur şi simplu se consumă seminţele. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii