Sănătate Ce substanţe nutritive conţine sfecla roşie
Sănătate: Ce substanţe nutritive conţine sfecla roşie
01 Apr, 2015 09:25
ZIUA de Constanta
2051
Marime text
Sfecla roşie conţine vitaminele A, C, E, acid folic (vitamina B9), potasiu, magneziu, fier, cupru, mangan, iod, zinc, calciu şi sodiu. În sfeclă roşie se găseşte o combinaţie unică de sodiu şi calciu, ce are rolul de a dizolva calciul în exces. De asemenea, sfecla roşie are în compoziţia sa şi betalaină, o substanţă cu proprietăţi antitumorale şi antioxidante.
Sucul de sfeclă roşie este considerat unul dintre cele mai puternice remedii în tratarea leucemiei. De asemenea, acesta scade presiunea arterială, are efect antifebril în cazul virozelor, îmbunătăţeşte metabolismul şi ajută la buna funcţionare a ficatului. Sfeclă roşie are efecte benefice şi în ceea ce priveşte îmbunătăţirea metabolismului, combaterea anemiei, creşterea gradului de fertilitate, energizarea şi remineralizarea organismului şi detoxifierea ficatului prin dizolvarea grăsimilor.
Sucul de sfeclă roşie este considerat unul dintre cele mai puternice remedii în tratarea leucemiei. De asemenea, acesta scade presiunea arterială, are efect antifebril în cazul virozelor, îmbunătăţeşte metabolismul şi ajută la buna funcţionare a ficatului. Sfeclă roşie are efecte benefice şi în ceea ce priveşte îmbunătăţirea metabolismului, combaterea anemiei, creşterea gradului de fertilitate, energizarea şi remineralizarea organismului şi detoxifierea ficatului prin dizolvarea grăsimilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii