Ceaiul de cicoare – multiple beneficii pentru sănătate
Ceaiul de cicoare – multiple beneficii pentru sănătate
03 Sep, 2014 09:20
ZIUA de Constanta
4054
Marime text
Cicoarea este o plantă de la care, în scop terapeutic, se folosesc florile şi rădăcina. Florile se recoltează pe parcursul verii, iar rădăcina în lunile octombrie-noiembrie. Rădăcina de cicoare conţine vitaminele B1, B2, K şi C, dar şi magneziu, potasiu, fier, fosfor, calciu, aminoacizi şi inulină, o poliglucidă omogenă de origine vegetală care reduce pofta de mâncare şi împiedică apariţia cancerului de colon.
Ceaiul de cicoare aduce multe beneficii sănătăţii corpului, ajutând la scăderea colesterolului şi a trigliceridelor, fiind utilizat în problemele digestive, cele de ficat sau în cazul răcelii. De asemenea, contribuie la înlăturarea kilogramelor în plus. În acest scop, este indicat să se bea o cană de ceai de rădăcină de cicoare în timpul mesei, deoarece astfel este „tăiată” pofta de mâncare şi redusă cantitatea de alimente ingerate. În schimb, dacă ceaiul din rădăcina de cicoare este consumat înainte de masă, efectul va fi inversat, stimulându-se pofta de mâncare. Pe de altă parte, ceaiul de cicoare are un efect puternic depurativ şi uşor laxativ, contribuie la reducerea greutăţii corporale treptat, fără a realiza dezechilibru în ceea ce priveşte buna funcţionare a organismului şi fără a recurge la înfometare.
Folosit în uz extern, ceaiul de cicoare reduce senzaţia de durere şi iritare în cazul tăieturilor şi arsurilor pielii. Totodată, favorizează vindecarea mai uşoară a rănii, contribuie la calmarea pielii, după perioade prelungite de expunere la soare, la detoxifierea şi refacerea ficatului. În acelaşi timp, poate stimula secreţia de insulină a pancreasului, reduce nivelul glicemiei din sânge, fiind un puternic aliat în lupta împotriva diabetului.
Ceaiul de cicoare aduce multe beneficii sănătăţii corpului, ajutând la scăderea colesterolului şi a trigliceridelor, fiind utilizat în problemele digestive, cele de ficat sau în cazul răcelii. De asemenea, contribuie la înlăturarea kilogramelor în plus. În acest scop, este indicat să se bea o cană de ceai de rădăcină de cicoare în timpul mesei, deoarece astfel este „tăiată” pofta de mâncare şi redusă cantitatea de alimente ingerate. În schimb, dacă ceaiul din rădăcina de cicoare este consumat înainte de masă, efectul va fi inversat, stimulându-se pofta de mâncare. Pe de altă parte, ceaiul de cicoare are un efect puternic depurativ şi uşor laxativ, contribuie la reducerea greutăţii corporale treptat, fără a realiza dezechilibru în ceea ce priveşte buna funcţionare a organismului şi fără a recurge la înfometare.
Folosit în uz extern, ceaiul de cicoare reduce senzaţia de durere şi iritare în cazul tăieturilor şi arsurilor pielii. Totodată, favorizează vindecarea mai uşoară a rănii, contribuie la calmarea pielii, după perioade prelungite de expunere la soare, la detoxifierea şi refacerea ficatului. În acelaşi timp, poate stimula secreţia de insulină a pancreasului, reduce nivelul glicemiei din sânge, fiind un puternic aliat în lupta împotriva diabetului.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii