Sănătate Ceaiul de cimbrişor, un antibiotic natural
Sănătate: Ceaiul de cimbrişor, un antibiotic natural
17 May, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
1186
Marime text
Cimbrişorul cunoscut drept „antibioticul săracului” este o plantă cu numeroase proprietăţi. Conţine ulei volatil (timol, carvacrol), acid cafeic şi rozmarinic, tanini şi serpilină. Cimbrişorul are proprietăţi expectorante, antiseptice, pulmonare, intestinale, antiastmatice, sudorifice, antitusive, hepatoprotectoare, colagoge, coleretice, carminative, stomahice, antihelmintice, diuretice, bactericide, antivirale, dezinfectante şi reconfortante.
Ceaiul de cimbrişor este folosit la eliminarea viermilor intestinali, în cazuri de anemie, reumatism, artrite, sciatică, stări de oboseală, depresie psihică, migrene, apatie, dureri menstruale, convalescenţă, stări de slăbiciune, dar şi pentru stimularea memoriei. Ceaiul de cimbrişor, de asemenea, stimulează funcţiile hepatice (secreţia bilei de către ficat şi contracţiile vezicii biliare) şi are rol eficient în dischinezie biliară, enterocolite, dureri de stomac, crampe abdominale, constipaţie şi hemoroizi.
Pe de altă parte, acest ceai are efect curativ în laringite, traheite, gripă, bronşite, infecţii respiratorii şi tuse convulsivă. Infecţiile şi alte afecţiuni ale pielii pot fi tratate cu infuzie de cimbrişor. Zonele afectate se spală cu apă fiartă în care a fost infuzată planta.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii