Cele mai importante calităţi ale păducelului
Cele mai importante calităţi ale păducelului
22 Feb, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
1222
Marime text

Păducelul este o plantă foarte apreciată pentru beneficiile sale medicinale, atât la noi, cât şi în multe alte părţi ale lumii. Vechii greci credeau că păducelul aduce fericire şi garantează iubirea pe întreaga durată a vieţii. Cele mai importante calităţi ale păducelului sunt cele de protejare şi vindecare a sistemului cardiovascular.
Ceaiul de păducel este cunoscut drept un bun diuretic, fiind eficient în eliminarea pietrelor la rinichi şi a pietrelor la vezica biliară. Acest ceai creşte puterea şi frecvenţa contracţiilor cardiace, relaxează muşchii inimii şi dilatează vasele de sânge, scăzând astfel presiunea şi permiţând creşterea fluxului sanguin.
De asemenea, ceaiul de păducel este recomandat persoanelor care suferă de angină, ateroscleroză, insuficienţă cardiacă congestivă şi hipertensiune. Păducelul acţionează asupra sistemului nervos central prin efecte sedative, antispasmodice şi uşor hipnotice. În plus, acţionează ca bronhodilatator, febrifug şi stimulator al respiraţiei. Păducelul are un rol important în oxigenarea şi hrănirea celulelor nervoase, mărind capacitatea de apărare a organismului. Antioxidanţii din fructele de păducel pot preveni distrugerile celulare cauzate de radicalii liberi, protejând organismul de apariţia cancerului sau a afecţiunilor cardiace.
Ceaiul de păducel este cunoscut drept un bun diuretic, fiind eficient în eliminarea pietrelor la rinichi şi a pietrelor la vezica biliară. Acest ceai creşte puterea şi frecvenţa contracţiilor cardiace, relaxează muşchii inimii şi dilatează vasele de sânge, scăzând astfel presiunea şi permiţând creşterea fluxului sanguin.
De asemenea, ceaiul de păducel este recomandat persoanelor care suferă de angină, ateroscleroză, insuficienţă cardiacă congestivă şi hipertensiune. Păducelul acţionează asupra sistemului nervos central prin efecte sedative, antispasmodice şi uşor hipnotice. În plus, acţionează ca bronhodilatator, febrifug şi stimulator al respiraţiei. Păducelul are un rol important în oxigenarea şi hrănirea celulelor nervoase, mărind capacitatea de apărare a organismului. Antioxidanţii din fructele de păducel pot preveni distrugerile celulare cauzate de radicalii liberi, protejând organismul de apariţia cancerului sau a afecţiunilor cardiace.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii