Ciuboţica cucului - proprietăţi şi beneficii
Ciuboţica cucului - proprietăţi şi beneficii
13 Jun, 2014 17:01
ZIUA de Constanta
2585
Marime text
Ciuboţica cucului, o plantă des utilizată în terapiile naturiste, datorită acţiunii benefice asupra organismului uman, conţine acid salicilic, saponine, vitamina C, betacaroten, săruri minerale, precum potasiu, calciu, sodiu, dar şi flavonide, cunoscute pentru efectul antioxidant şi cicatrizant.
Această plantă reglează metabolismul şi nivelul colesterolului, întăreşte sistemul imunitar şi purifică sângele. De asemenea, este recomandată persoanelor cu afecţiuni pulmonare, cardiace, renale, celor care suferă de insomnii, artrită, gută sau dureri de cap.
Rădăcinile au proprietăţi expectorante şi fluidifiante ale secreţiilor bronhice, fapt pentru care se folosesc sub formă de decoct, în infecţiile respiratorii. Ciuboţica cucului poate fi folosită şi ca remediu împotriva atacurilor de panică, deoarece reglează ritmul cardiac şi linişteşte sistemul nervos.
Această plantă reglează metabolismul şi nivelul colesterolului, întăreşte sistemul imunitar şi purifică sângele. De asemenea, este recomandată persoanelor cu afecţiuni pulmonare, cardiace, renale, celor care suferă de insomnii, artrită, gută sau dureri de cap.
Rădăcinile au proprietăţi expectorante şi fluidifiante ale secreţiilor bronhice, fapt pentru care se folosesc sub formă de decoct, în infecţiile respiratorii. Ciuboţica cucului poate fi folosită şi ca remediu împotriva atacurilor de panică, deoarece reglează ritmul cardiac şi linişteşte sistemul nervos.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii