Consumul de năut previne bolile de inimă
Consumul de năut previne bolile de inimă
09 Dec, 2014 12:07
ZIUA de Constanta
1388
Marime text

Bogat în vitamine, proteine şi minerale, năutul are o importantă valoare nutriţională şi poate înlocui cu succes proteinele din carne. Are un conţinut bogat de fibre insolubile, care ajută la combaterea constipaţiei şi controlează pofta de mâncare, producând mult mai rapid senzaţia de saţietate. Deoarece este sarăc în grăsimi, năutul are un rol important în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi poate reduce nivelul de colesterol din sânge.
Năutul are un conţinut ridicat de molibden, mineral ce ajută la detoxifierea sulfiţilor, dificil de îndepărtat din organism, care, uneori, produc dureri de cap, ameţeli sau palpitaţii. Năutul conţine cantităţi mari de triptofan, un aminoacid care ajută la reglarea stării psihice. Datorită conţinutului în mangan, năutul luptă împotriva radicalilor liberi, care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii. De asemenea, protejează pielea de efectele nocive ale razelor solare. Făina de năut curăţă tenul, ceea ce îmbunătăţeşte aspectul pielii.
Năutul are un conţinut ridicat de molibden, mineral ce ajută la detoxifierea sulfiţilor, dificil de îndepărtat din organism, care, uneori, produc dureri de cap, ameţeli sau palpitaţii. Năutul conţine cantităţi mari de triptofan, un aminoacid care ajută la reglarea stării psihice. Datorită conţinutului în mangan, năutul luptă împotriva radicalilor liberi, care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii. De asemenea, protejează pielea de efectele nocive ale razelor solare. Făina de năut curăţă tenul, ceea ce îmbunătăţeşte aspectul pielii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii