Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:09 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consumul de somon, beneficii asupra organismului

ro

15 Jun, 2014 18:47 2356 Marime text
Somonul, considerat cel mai sănătos peşte, este un aliment cu o mare valoare nutritivă şi cu numeroase beneficii asupra organismului uman.
Somonul conţine aminoacizi, proteine, acizi graşi, Omega 3, vitaminele A, B3, B12, B6 şi D, subsţante minerale, precum seleniu, fosfor, potasiu, calciu şi magneziu.
Consumul de somon previne formarea cheagurilor de sânge, îmbunătăţeşte funcţiile creierului, scade tensiunea arterială şi colesterolul, reduce apariţia bolilor cardiovasculare şi protejează împotriva anemiei. Somonul contribuie la reglarea şi echilibrarea nivelului de colagen şi previne inflamaţia cronică.
Conţinutul de grăsimi din somon îmbunătăţeşte vederea şi ajută la prevenirea degenerescenţei maculare şi a retinopatiei diabetice. De asemenea, somonul previne apariţia anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel de sân, prostată, colon.
Acest tip de peşte este eficace împotriva cancerului de celule limfacite. Somonul acţionează inclusiv la nivelul pielii, pe care o protejează de acţiunea nocivă a razelor de soare şi previne apariţia ridurilor fine şi a petelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii