Sănătate Cum poţi regla natural nivelul glicemiei din sânge
Sănătate: Cum poţi regla natural nivelul glicemiei din sânge
17 Sep, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2093
Marime text
Glicemia reprezintă cantitatea de glucoză din sânge, una dintre cele mai importante surse de energie pentru organism. Când are un nivel foarte ridicat sau foarte scăzut în sânge, glucoza devine dăunătoare. În situaţia unei glicemii scăzute, şi aici vorbim despre hipoglicemie, persoanele în cauză pot acuza senzaţii de slăbiciune, tremurături şi chiar pierderea conştiinţei. Creşterea glicemiei, cunoscută sub denumirea de hiperglicemie, apare în urma unei alimentaţii bogate în dulciuri sau din cauza unor stări puternice de stres, fără ca persoana să fie bolnavă de diabet.
Pentru a ţine sub control valorile glicemiei, sunt recomandate anumite alimente. Fructele, în special cele bogate în vitamina C, precum merele, prunele şi portocalele, contribuie la scăderea glicemiei şi la prevenirea diabetului zaharat. Seminţele de in, de chia şi de cânepă fac parte din categoria „super-alimentelor”, deoarece au cantităţi impresionante de nutrienţi şi antioxidanţi. Consumul lor ajută la reglarea glicemiei din sânge.
Printre legumele care ţin sub control glicemia se numără sparanghelul, fasolea, broccoli, ceapa şi morcovii. Şi ceaiurile din diverse plante pot influenţa spre valori normale glicemia. În acest sens, amintim de ceaiurile de urzici, ginseng, rădăcină de brusture, salvie, scorţişoară, dud alb.
Pentru a ţine sub control valorile glicemiei, sunt recomandate anumite alimente. Fructele, în special cele bogate în vitamina C, precum merele, prunele şi portocalele, contribuie la scăderea glicemiei şi la prevenirea diabetului zaharat. Seminţele de in, de chia şi de cânepă fac parte din categoria „super-alimentelor”, deoarece au cantităţi impresionante de nutrienţi şi antioxidanţi. Consumul lor ajută la reglarea glicemiei din sânge.
Printre legumele care ţin sub control glicemia se numără sparanghelul, fasolea, broccoli, ceapa şi morcovii. Şi ceaiurile din diverse plante pot influenţa spre valori normale glicemia. În acest sens, amintim de ceaiurile de urzici, ginseng, rădăcină de brusture, salvie, scorţişoară, dud alb.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii