Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum tratăm natural anemia?

ro

12 Jul, 2014 00:00 2795 Marime text
Anemia este provocată de scăderea hemoglobinei sau a numărului de globule roşii din sânge şi apare însoţită de diferite simptome precum insomnii, stări de oboseală, ameţeală, leşin, pierdere în greutate, lipsa de vitalitate şi slăbirea generală a tonusului muscular.
Tratamentele naturiste care vin în ajutorul celor care suferă de această afecţiune sunt complementare, având efectele scontate atunci când sunt administrate alături de medicamentele prescrise de medicul specialist.
Din spectrul naturist, este recomandată mierea de albine, alunele de pământ, nucile, morcovii, sparanghelul, sfecla, varza, ciupercile, măslinele, pătrunjelul, hreanul sau merele. De asemenea, alimentele bogate în vitamina C, precum citricele sau broccoli, sunt esenţiale într-o astfel de dietă. În acelaşi scop, toate legumele cu frunze verzi sunt ajutătoare. Salatele combat anemia. Consumate în cure de aproximativ trei zile, ţelina, varza şi spanacul, de exemplu, aduc organismului un aport important de fier.
Datorită complexului de vitamine şi de enzime naturale, şi cura cu grâu încolţit a devenit foarte populară. După aproximativ două săptămâni în care aţi urmat cura cu 2-3 linguriţe de grâu amestecat într-un pahar cu lapte, consumat de trei ori pe zi, veţi observa îmbunătăţiri vizibile ale stării de sănătate.
De asemenea, urzica, păpădia, coada-calului, spanacul, ştevia sau lucerna sunt bogate în fier, vitamine şi alte substanţe nutritive, fiind ideale în prevenirea şi tratarea anemiei. Infuziile din aceste plante se administrează de trei ori pe zi, pentru perioade mai îndelungate de timp. În plus, infuzia de cătină acţionează eficient în scopul creşterii imunităţii şi al refacerii globulelor roşii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii