Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:34 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curmalele, surse de sănătate şi energie

ro

12 Jun, 2014 20:40 1717 Marime text
Curmalele, adevărate surse de sănătate şi energie, contribuie la întărirea sistemului imunitar. Aceste fructe sunt bogate în fibre, substanţe minerale, precum calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor şi cupru, şi combat constipaţia, tulburările intestinale, creşterea în greutate, afecţiunile cardiovasculare, dar şi cancerul.
Curmalele mai conţin zahăr, grăsimi, proteine şi vitamine. Curmalele uscate au mai multe calorii, faţă de cele proaspete. Au un efect energizant, fiind recomandate anemicilor, copiilor, convalescenţilor, sportivilor şi persoanelor în vârstă.
Datorită conţinutului de magneziu, curmalele ajută la tonificarea muşchilor şi întârzie îmbătrânirea. De asemenea, aceste fructe mai reprezintă un remediu excelent pentru intoxicaţia alcoolică, reduc riscul de accident vascular cerebral şi previn apariţia cariilor dentare. 
Se recomandă consumul a zece curmale pe zi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii