De ce este importantă vitamina C
De ce este importantă vitamina C
22 May, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
1982
Marime text

O dietă bogată în vitamina C poate micşora riscul de dezvoltare a bolilor de inimă. Specialiştii de la Universitatea din Copenhaga şi Spitalul Herlev şi Gentofte au ajuns la această concluzie după ce au analizat datele legate de codul genetic și de consumul de fructe și legume a circa 100.000 de persoane. Printre cele mai bogate surse naturale de vitamina C se numără fructele (portocale, kiwi, mango, căpşuni, pepene galben, mandarine, ananas, kaki, zmeură, afine, mure, gutui, mere, avocado, banane) şi legumele (pătrunjel, ardei iute, broccoli, hrean, varză de bruxelles, conopidă, arpagic, cartof dulce, ridichi, praz, varză murată, dovlecei, anghinare, ceapă). Orice procedeu de încălzire (fierbere, coacere, prăjire) la peste 60 de grade inactivează vitamina C.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii