Diabetul zaharat şi alimentaţia
Diabetul zaharat şi alimentaţia
03 Aug, 2014 09:52
ZIUA de Constanta
2277
Marime text
Dieta pentru diabetul zaharat constă într-o alimentaţie simplă şi sănătoasă, care să ajute la controlul producerii de zahăr în sânge. Organismul unei persoane diabetice poate răspunde rapid la excesul de calorii şi aportul de grăsimi, ce duce implicit la o creştere nedorită a zahărului din sânge.
Dieta persoanelor care suferă de diabet zaharat trebuie să fie consistentă şi variată, în cantităţi controlate şi, în acelaşi timp, să se axeze pe alimente sănătoase şi nutritive, cum ar fi fructele, legumele şi cerealele integrale. Alimentele bogate în fibre, dintre care amintim nucile, grâul integral şi legumele, ajută la scăderea bolilor cardiace şi contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Peştele este o sursă importantă de proteine, vitamine şi acizi graşi Omega-3, care reduc grăsimile din organism, în timp ce citricele, precum portocalele şi lămâile, sunt bogate în antioxidanţi care ajută la descompunerea grăsimilor din corp şi la menţinerea unui nivel normal al insulinei, şi, în plus, sunt foarte scăzute în calorii. Totodată, carnea de pui sau de curcan, preparată la cuptor, grătar, cu aburi sau prin fierbere, este recomandată persoanelor diabetice.
Dieta persoanelor care suferă de diabet zaharat trebuie să fie consistentă şi variată, în cantităţi controlate şi, în acelaşi timp, să se axeze pe alimente sănătoase şi nutritive, cum ar fi fructele, legumele şi cerealele integrale. Alimentele bogate în fibre, dintre care amintim nucile, grâul integral şi legumele, ajută la scăderea bolilor cardiace şi contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Peştele este o sursă importantă de proteine, vitamine şi acizi graşi Omega-3, care reduc grăsimile din organism, în timp ce citricele, precum portocalele şi lămâile, sunt bogate în antioxidanţi care ajută la descompunerea grăsimilor din corp şi la menţinerea unui nivel normal al insulinei, şi, în plus, sunt foarte scăzute în calorii. Totodată, carnea de pui sau de curcan, preparată la cuptor, grătar, cu aburi sau prin fierbere, este recomandată persoanelor diabetice.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii