Efectele carenţei de coenzima Q10
Efectele carenţei de coenzima Q10
10 Jun, 2014 13:23
ZIUA de Constanta
1390
Marime text
Coenzima Q10, o substanţă asemănătoare vitaminelor, solubilă în grăsimi şi prezentă în toate celulele organismului uman, are rol antioxidant şi protejează organismul de factorii externi.
Coenzima Q10 este produsă de propriul organism, dar există şi o serie de alimente care o pot furniza, precum spanacul, peştele, ouăle şi alunele. Insuficienţa de coenzima Q10 poate duce la hipertensiune, insuficienţă cardiacă (aritmie), dezechilibru energetic, cu consecinţe privind stările de astenie şi nervozitate, distrofie musculară, gingivită şi obezitate.
Când producţia proprie de coenzimă scade, poate apărea paradontoza, un proces de îmbătrânire a paradontului, care se referă la structurile ce asigură fixarea şi susţinerea dinţilor pe oasele maxilarelor.
Un stil de viaţă dezorganizat afectează nivelul coenzimei Q10 din organism, din acest motiv, uneori, este recomandată suplimentarea acesteia sub formă de capsule.
Coenzima Q10 este produsă de propriul organism, dar există şi o serie de alimente care o pot furniza, precum spanacul, peştele, ouăle şi alunele. Insuficienţa de coenzima Q10 poate duce la hipertensiune, insuficienţă cardiacă (aritmie), dezechilibru energetic, cu consecinţe privind stările de astenie şi nervozitate, distrofie musculară, gingivită şi obezitate.
Când producţia proprie de coenzimă scade, poate apărea paradontoza, un proces de îmbătrânire a paradontului, care se referă la structurile ce asigură fixarea şi susţinerea dinţilor pe oasele maxilarelor.
Un stil de viaţă dezorganizat afectează nivelul coenzimei Q10 din organism, din acest motiv, uneori, este recomandată suplimentarea acesteia sub formă de capsule.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii