Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:42 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fasolea uscată şi fasolea verde – multiple beneficii pentru sănătate

ro

16 Aug, 2014 13:43 2274 Marime text
Fasolea face parte din familia leguminoaselor, alături de soia, linte, mazăre şi năut. Cele mai cunoscute soiuri de fasole sunt fasolea neagră, roşie, pinto, albă şi fasolea verde, care este fructul necopt al celei albe.
 
Fasolea uscată este bogată în antioxidanţi, amidon, proteine, fibre şi reprezintă o sursă excelentă de fier, potasiu, seleniu, vitamina B6, molibden şi acid folic. Antioxidanţii sunt importanţi în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă, în reducerea colesterolului şi în stabilizarea nivelului de zahăr, asigurând, în acelaşi timp, energia zilnică de care organismul are nevoie.
 
Fasolea verde este o legumă cu un conţinut redus de calorii, dar bogat în nutrienţi, precum proteinele, fibrele alimentare, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fier, cupru, betacaroten, vitaminele A, C, K, E, B1, B2, B3, triptofan, colină, acizi graşi Omega-3. Vitamina A menţine acurateţea vederii şi stimulează dezvoltarea osoasă. Fasolea verde are proprietăţi antiinflamatorii, inhibând acţiunea unor enzime care produc inflamaţii în corp. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii