Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:37 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Flori comestibile cu beneficii pentru sănătate

ro

03 Apr, 2015 10:29 2216 Marime text
Florile sunt alimente vegetale naturale, ce conţin nutrienţi valoroşi pentru sănătatea noastră. Mai multe popoare folosesc flori proaspete în preparatele culinare pentru gustul şi proprietăţile lor. De exemplu, petalele de trandafir au în compoziţia lor bioflavonoide, antioxidanţi şi vitaminele A, B, C şi E.
 
Florile de păpădie conţin vitaminele C, E, acid folic, riboflavină, piridoxină, niacin, flavonoide, antioxidanţi şi de patru ori mai mult betacaroten decât broccoli. Florile de dovleac sunt bogate în minerale, precum calciu, fosfor, potasiu, fier şi magneziu, vitamina A, vitamina B (B1, B2, B3) vitamina C şi acid folic.
 
Florile de iasomie ajută la îmbunătăţirea digestiei, stimulează ficatul şi plămânii şi previn afecţiunile acestor organe, în timp ce florile de arpagic conţin vitamina C, fier, sulf, favorizând reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, florile de lavandă conţin vitamina A, calciu şi fier şi au efecte benefice asupra sistemului nervos central. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii