Sănătate Fructele de mare, farmacia din adâncurile apei
Sănătate: Fructele de mare, farmacia din adâncurile apei
21 Jul, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
1976
Marime text
Fructele de mare, precum creveţii, stridiile, racii, melcii, recomandate pentru aportul lor benefic asupra sănătăţii, sunt bogate în vitaminele din complexul B, în special B6 şi B12. Totodată, acestea conţin vitaminele A, K şi C, acizi graşi Omega-3, calciu, fier, iod, zinc, potasiu, fosfor, cupru, seleniu, fluor, lecitină, bioflavonoide şi antioxidanţi.
Consumul fructelor de mare stimulează imunitatea, tratează nervozitatea, insomnia şi stresul, în timp ce Omega-3 contribuie la buna funcţionare a creierului, reduce colesterolul, revigorează organismul şi catifelează pielea. Fructele de mare întăresc unghiile şi dantura, menţin gingiile sănătoase şi regenerează părul. De asemenea, ele ajută la îmbunătăţirea vederii, eliminând resturile celulare acumulate la nivelul ochilor.
În timp ce creveţii sunt bogaţi în calciu, midiile reprezintă o bună sursă de fier, previn cancerul şi ajută în curele de slăbire. Stridiile au efect afrodiziac, iar homarii previn apariţia bolilor de rinichi şi a artritei. Deoarece au puţine calorii şi grăsimi, crabii sunt recomandaţi persoanelor care suferă de boli de inimă. Carnea de crab previne apariţia tulburărilor de memorie, stimulează concentrarea şi ajută la păstrarea unui nivel normal al glucozei.
Consumul fructelor de mare stimulează imunitatea, tratează nervozitatea, insomnia şi stresul, în timp ce Omega-3 contribuie la buna funcţionare a creierului, reduce colesterolul, revigorează organismul şi catifelează pielea. Fructele de mare întăresc unghiile şi dantura, menţin gingiile sănătoase şi regenerează părul. De asemenea, ele ajută la îmbunătăţirea vederii, eliminând resturile celulare acumulate la nivelul ochilor.
În timp ce creveţii sunt bogaţi în calciu, midiile reprezintă o bună sursă de fier, previn cancerul şi ajută în curele de slăbire. Stridiile au efect afrodiziac, iar homarii previn apariţia bolilor de rinichi şi a artritei. Deoarece au puţine calorii şi grăsimi, crabii sunt recomandaţi persoanelor care suferă de boli de inimă. Carnea de crab previne apariţia tulburărilor de memorie, stimulează concentrarea şi ajută la păstrarea unui nivel normal al glucozei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii