Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:08 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fructele şi legumele lunii august

ro

10 Aug, 2014 16:43 2327 Marime text
Ultima lună a verii aduce o bogăţie de fructe şi legume, ce au numeroase beneficii asupra organismului. În acest sens, amintim afinele, care au un conţinut bogat de vitaminele C şi E, dar şi mangan şi nutrienţi, cu rol antioxidant. Sfecla roşie conţine acid folic, potasiu, mangan, fibre alimentare, vitamina C, magneziu, triptofan, fosfor şi fier, şi, în ciuda obişnuinţei de a o mânca fiartă, poate fi consumată şi crudă. Această legumă asigură sănătatea inimii şi contribuie la eliminarea toxinelor.

Vinetele conţin potasiu, mangan, acid folic, vitamine din complexul B şi triptofan, un aminoacid esenţial, ce contribuie la producerea hormonului fericirii, serotonina. Conopida este una dintre legumele dietetice, cu un conţinut bogat în acizi graşi Omega-3. O porţie de conopidă are doar  26 de calorii şi un conţinut mare de vitamina C (90% din doza zilnică recomandată). Aceste legume detoxifică organismul, protejează inima şi sistemul digestiv.
 
Dintre fructe amintim prunele, care au rol antioxidant, întrucât conţin vitamina C, fiind, de asemenea, o sursă bună de vitaminele A, B2 şi fibre alimentare. Prunele combat anemia, previn ateroscleroza şi diabetul, scad colesterolul şi tratează constipaţia. Pepenele roşu conţine vitaminele A, C, E, D, B6, B12, calciu, fier şi are rolul de a preveni formarea pietrelor la rinichi. De asemenea, ameliorează durerile provocate de osteoporoză şi detoxifică organismul. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii