Gulia - reglează nivelul glucozei din sânge
Gulia - reglează nivelul glucozei din sânge
01 Jul, 2014 12:12
ZIUA de Constanta
2513
Marime text
Gulia, o legumă cu gust dulceag-acrişor, conţine vitaminele C şi B6, substanţe minerale, precum potasiu, fosfor, calciu, cupru şi magneziu. Totodată, conţine puţine calorii, fiind folosită în curele de slăbire.
Gulia este indicată bolnavilor de diabet, deoarece reglează nivelul glucozei din sânge. Consumul frecvent al acestei legume poate fi benefic în tratarea afecţiunilor pulmonare, a bronşitei, cistitei, litiazei biliare şi enteritei. De asemenea, gulia este recomandată în cazul degerăturilor, eczemelor, gutei, tusei, guturaiului şi acneei.
Gulia are proprietăţi revitalizante, antiscorbutice, diuretice, pectorale, emoliente şi răcoritoare, fiind recomandată copiilor şi celor care suferă de rahitism. Această legumă este o importantă sursă de fosfor, mineral care are rol în formarea şi menţinerea sănătăţii oaselor şi dinţilor, în creşterea şi regenerarea ţesuturilor şi, în acelaşi timp, ajută la menţinerea Ph-ului.
Gulia se poate consuma crudă, deoarece se digeră foarte bine, dar şi sub formă de sirop sau decoct. Pentru a obţine sirop, se face o scobitură în gulie, se umple golul cu zahăr şi se lasă câteva ore pentru a se forma un sirop, care se bea cu linguriţa. Decoctul se obţine prin fierberea a 100 grame de gulie într-un litru de apă sau de lapte, timp de 15-20 de minute. Sucul de gulie combate contracţiile musculare şi cârceii şi atenuează durerile cauzate de acestea.
Gulia este indicată bolnavilor de diabet, deoarece reglează nivelul glucozei din sânge. Consumul frecvent al acestei legume poate fi benefic în tratarea afecţiunilor pulmonare, a bronşitei, cistitei, litiazei biliare şi enteritei. De asemenea, gulia este recomandată în cazul degerăturilor, eczemelor, gutei, tusei, guturaiului şi acneei.
Gulia are proprietăţi revitalizante, antiscorbutice, diuretice, pectorale, emoliente şi răcoritoare, fiind recomandată copiilor şi celor care suferă de rahitism. Această legumă este o importantă sursă de fosfor, mineral care are rol în formarea şi menţinerea sănătăţii oaselor şi dinţilor, în creşterea şi regenerarea ţesuturilor şi, în acelaşi timp, ajută la menţinerea Ph-ului.
Gulia se poate consuma crudă, deoarece se digeră foarte bine, dar şi sub formă de sirop sau decoct. Pentru a obţine sirop, se face o scobitură în gulie, se umple golul cu zahăr şi se lasă câteva ore pentru a se forma un sirop, care se bea cu linguriţa. Decoctul se obţine prin fierberea a 100 grame de gulie într-un litru de apă sau de lapte, timp de 15-20 de minute. Sucul de gulie combate contracţiile musculare şi cârceii şi atenuează durerile cauzate de acestea.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii