Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:13 14 03 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haşma, un aliment excelent pentru inimă

ro

20 Nov, 2014 16:47 3862 Marime text
Haşma, cunoscută şi sub denumirile de şalotă, eşalotă sau ceapă franţuzească, este o ceapă de dimensiuni mai mici, care are un gust mult mai delicat decât ceapa obişnuită, o aromă deosebită şi un conţinut nutritiv ridicat. Conţine cantităţi importante de fier, care este esenţial pentru funcţionarea corespunzătoare a celulelor roşii, dar şi pentru funcţionarea corectă a creierului. Haşma este bogată în nutrienţi vitali, precum vitaminele B şi C, calciu, fier şi potasiu, care ajută la îmbunătăţirea calităţii părului şi a pielii, fiind util şi pentru reglarea nivelului de fluide din organism. De asemenea, ajută la funcţionarea corespunzătoare a nervilor şi a celulelor musculare.
 
Haşma este un aliment excelent pentru sânge si inimă, ajutând la prevenirea afecţiunilor cardiace. În plus,  datorită nutrienţilor importanţi pe care îi conţine, haşma previne formarea de cheaguri de sânge şi produce un anticoagulant care subţiază sângele şi vindecă simptomele afecţiunilor cardiovasculare, atacurilor de inimă, aterosclerozei şi infarctului. În plus, reduce şi colesterolul. Haşma este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru creşterea părului, deoarece stimulează producţia de colagen.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii