Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:43 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Iarba-sfântă şi utilizările ei medicinale

ro

19 Sep, 2015 22:13 2144 Marime text
Iarba-sfântă este un arbust mereu verde, înalt de până la trei metri, originar din America Centrală şi de Nord. Acesta creşte la altitudini foarte mari, chiar de 2.000-3.500 de metri, în păduri, păşuni întinse şi pante abrupte. Considerată una dintre cele mai importante plante medicinale, iarba-sfânta este folosită în scop medicinal pentru frunzele şi florile sub formă de infuzie, sirop, decoct şi tinctură. Planta este recomandată în afecţiuni respiratorii şi chiar în boli cronice ale sistemului respirator.
 
De asemenea, este utilizată drept expectorant în tratamentul febrei, durerilor de gât şi răcelilor, la eliminarea mucozităţii vâscoase şi purulente de la nivelul aparatului respirator. Tot ea ajută la dilatarea bronhiilor şi la calmarea crizelor de astm. Ceaiul din frunze şi flori este recomandat în calmarea durerilor de cap şi a simptomelor de astm şi tuberculoză, dar şi în ameliorarea durerilor de stomac, în cazuri de gonoree şi purificarea sângelui.
 
Cataplasmele cu frunze proaspete de iarbă –sfânta sunt folosite pentru îndepărtarea durerilor de cap, pentru tratarea rănilor, leziunilor, tăieturilor. Iarba-sfântă ajută şi la calmarea durerilor musculare şi osoase, în reducerea inflamaţiilor ce apare din cauza unor traumatisme. Pentru tratarea reumatismului sunt recomandate băile cu aburi în care au fost arse rămurele cu frunze de iarbă-sfântă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii