Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:57 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Importanţa clorofilei pentru organism

ro

18 May, 2015 00:00 2120 Marime text
Clorofila, un pigment verde care se găseşte în toate plantele vii, are capacitatea de a transforma lumina soarelui în energie necesară creşterii plantelor, prin procesul numit fotosinteză. Deoarece are la bază o structură chimică similară cu cea a hemoglobinei din sângele uman, clorofila mai este cunoscută popular şi sub denumirea de „sângele verde”.
 
Datorită proprietăţilor sale, detoxifică în totalitate organismul, asigură o puternică protecţie antioxidantă şi calmează sistemul gastrointestinal. De asemenea, are efecte benefice în cazuri de anemie şi hipertensiune arterială. Tot ea îmbunătăţeşte starea generală de sănătate. Printre plantele bogate în clorofilă se numără orzul verde, algele marine, pătrunjelul, ţelina, ceapa, usturoiul, păpădia, spanacul şi urzica.
 
Orzul verde, spre exemplu, asigură organismului necesarul zilnic de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime şi clorofilă. Are efecte pozitive în ceea ce priveşte revitalizarea organismului şi încetinirea proceselor de îmbătrânire celulară. Şi algele marine conţin din abundenţă minerale şi oligoelemente (iod, magneziu, potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor, sulf, cupru, cobalt, siliciu), enzime, vitamine, aminoacizi, glucide, clorofilă şi principii antibiotice, fapt care îndreptăţeşte clasarea lor în categoria alimentelor-medicament. Algele marine favorizează schimburile metabolice, tonifică glandele endocrine, întăresc imunitatea şi au efecte remineralizante.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii