Sănătate Importanţa consumului de alimente colorate
Sănătate: Importanţa consumului de alimente colorate
15 Jul, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
956
Marime text
Pentru a menţine sistemul imunitar sănătos şi pentru a lupta împotriva radicalilor liberi care determină procesele oxidative cancerigene în organism, se recomandă consumul alimentelor colorate. Alimentele de culoare roşie, precum roşiile, ardeii şi fructele roşii, sunt bogate în licopen, substanţă cunoscută pentru capacitatea sa de a proteja împotriva riscului de a dezvolta cancer. Licopenul este, totodată, util în prevenirea afecţiunilor maligne pancreatice.
Alimentele de culoare portocalie, pe de altă parte, sunt foarte eficiente în tratamentul şi în prevenirea tumorilor tractului digestiv. Acidul cafeic conţinut de aceste alimente încetineşte reproducerea şi creşterea celulelor tumorale maligne. Printre alimentele şi fructele de culoare portocalie se numără morcovii, mango, piersicile şi caisele. Alimentele galbene sunt bogate în vitamina C, un puternic antioxidant util în combaterea cancerului tractului digestiv, de colon sau esofagian. Lămâile, mandarinele, grepfrutul şi papaya se află printre reprezentanţii cei mai proeminenţi din soiul galben al alimentelor.
Şi alimentele de culoare verde (avocado, merele, conopida, broccoli, varza, salata, mărarul, pătrunjelul) sunt deosebit de utile pentru reducerea riscului apariţiei mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel ovarian, de stomac şi de colon. Alimentele verzi conţin cantităţi mari de glucosinol, o substanţă chimică cu proprietăţi anticancerigene, dar şi de vitamina K, eficientă în reducerea riscului de cancer de pancreas.
Alimentele de culoare portocalie, pe de altă parte, sunt foarte eficiente în tratamentul şi în prevenirea tumorilor tractului digestiv. Acidul cafeic conţinut de aceste alimente încetineşte reproducerea şi creşterea celulelor tumorale maligne. Printre alimentele şi fructele de culoare portocalie se numără morcovii, mango, piersicile şi caisele. Alimentele galbene sunt bogate în vitamina C, un puternic antioxidant util în combaterea cancerului tractului digestiv, de colon sau esofagian. Lămâile, mandarinele, grepfrutul şi papaya se află printre reprezentanţii cei mai proeminenţi din soiul galben al alimentelor.
Şi alimentele de culoare verde (avocado, merele, conopida, broccoli, varza, salata, mărarul, pătrunjelul) sunt deosebit de utile pentru reducerea riscului apariţiei mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel ovarian, de stomac şi de colon. Alimentele verzi conţin cantităţi mari de glucosinol, o substanţă chimică cu proprietăţi anticancerigene, dar şi de vitamina K, eficientă în reducerea riscului de cancer de pancreas.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii