Importanţa vitaminei E
Importanţa vitaminei E
29 Jul, 2014 11:19
ZIUA de Constanta
1718
Marime text
Vitamina E sau tocoferolul este o vitamină extrem de importantă, care are rol în protejarea carotenilor şi a vitaminei A din organism, dar şi rol în reproducere, în buna funcţionare a glandelor endocrine, asigurând protecţia vaselor sanguine, a ficatului, precum şi a altor organe. Vitamina E ajută la hidratarea pielii, reduce apariţia cicatricilor şi a arsurilor prin hrănirea acesteia, menţine sănătatea acesteia părului, stimulează sănătatea ochilor şi contribuie la creşterea imunităţii. Totodată, ajută corpul sa utilizeze în mod eficient vitamina K şi implicit contribuie la coagularea sângelui.
Deoarece este o vitamină antioxidantă, este dotată cu toate atributele asociate termenului, de la protecţia anticancer, până la efectele antiîmbătrânire şi de protecţie faţă de diferite procese degenerative, precum cataracta. Vitamina E este recomandată în tratarea afecţiunilor de ordin ginecologic, precum dismenoree, tulburări de menopauză, sterilitate feminină sau masculină. De asemenea, vitamina E are rol în tratarea eczemelor, acneei, psoriazisului, miopiei evolutive, dar şi în boala Parkinson.
Lipsa vitaminei E din organism se poate manifesta prin oboseală, dureri de cap, pierderi de memorie şi lipsă de concentrare, iar principalele alimente care conţin vitamina E sunt uleiurile vegetale, ouăle, peştele, cerealele integrale, lintea, fasolea, nucile şi seminţele.
Deoarece este o vitamină antioxidantă, este dotată cu toate atributele asociate termenului, de la protecţia anticancer, până la efectele antiîmbătrânire şi de protecţie faţă de diferite procese degenerative, precum cataracta. Vitamina E este recomandată în tratarea afecţiunilor de ordin ginecologic, precum dismenoree, tulburări de menopauză, sterilitate feminină sau masculină. De asemenea, vitamina E are rol în tratarea eczemelor, acneei, psoriazisului, miopiei evolutive, dar şi în boala Parkinson.
Lipsa vitaminei E din organism se poate manifesta prin oboseală, dureri de cap, pierderi de memorie şi lipsă de concentrare, iar principalele alimente care conţin vitamina E sunt uleiurile vegetale, ouăle, peştele, cerealele integrale, lintea, fasolea, nucile şi seminţele.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii