Maca, o plantă mai puţin cunoscută, folosită în scop terapeutic
Maca, o plantă mai puţin cunoscută, folosită în scop terapeutic
29 Jun, 2014 17:27
ZIUA de Constanta
2612
Marime text
Maca, originară din Bolivia şi Peru, este o plantă folosită în scop terapeutic pentru rădăcina sa, bogată în proteine, zaharuri, carbohidraţi, fibre, acizi graşi, vitaminele B1, B2, C, D şi E, substanţe minerale, precum calciu, fier, potasiu şi seleniu.
Rădăcina de maca echilibrează sistemul endocrin şi creşte energia organismului. Consumul acestei plante este recomandat deoarece contribuie la întărirea sistemului imunitar, măreşte activitatea creierului, luptă împotriva oboselii fizice şi psihice, revitalizează starea persoanelor în vârstă şi scade colesterolul.
De asemenea, maca îmbunătăţeşte funcţiile organismului, ajută la asimilarea nutrienţilor din dieta zilnică, combate osteoporoza, anemia şi problemele hormonale ale femeilor. Maca poate fi consumată sub formă de pudră, în sucuri, cereale, iaurt, lapte, iar doza zilnică recomandată este de trei-cinci grame pe zi.
Rădăcina de maca echilibrează sistemul endocrin şi creşte energia organismului. Consumul acestei plante este recomandat deoarece contribuie la întărirea sistemului imunitar, măreşte activitatea creierului, luptă împotriva oboselii fizice şi psihice, revitalizează starea persoanelor în vârstă şi scade colesterolul.
De asemenea, maca îmbunătăţeşte funcţiile organismului, ajută la asimilarea nutrienţilor din dieta zilnică, combate osteoporoza, anemia şi problemele hormonale ale femeilor. Maca poate fi consumată sub formă de pudră, în sucuri, cereale, iaurt, lapte, iar doza zilnică recomandată este de trei-cinci grame pe zi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii