Margaretele, plante ornamentale cu multiple beneficii pentru sănătate
Margaretele, plante ornamentale cu multiple beneficii pentru sănătate
01 Aug, 2014 12:46
ZIUA de Constanta
12869
Marime text
Margaretele, cunoscute ca plante ornamentale, sunt, în acelaşi timp, plante comestibile, dar şi medicinale şi au proprietăţi antiseptice, antispasmotice, coagulante, analgezice şi antiinflamatoare, fiind folosite în medicina populară pentru tratarea răcelilor, afecţiunilor oculare, hemoroizilor şi viermilor intestinali.
Florile de margarete sunt indicate în cazurile de răceală, gripă, bronşită, astm, sinuzită, faringită şi laringită cronică, dar şi pentru purificarea sângelui şi curăţarea plămânilor,
Ceaiul din flori de margarete favorizează tonifierea şi elasticitatea pielii, pe care o hidratează şi calmează. Totodată, acest ceai combate ridurile şi acneea.
Decoctul din rădăcina de margarete este folosit în tratarea afecţiunilor pulmonare, în timp ce pentru tratarea rănilor, escarelor şi a bolilor de piele se poate folosi un remediu preparat din o mână de flori de margarete frecate până se obţine o pastă, care se amestecă cu cinci linguri de ulei de măsline. Se ţine la rece trei ore şi apoi se aplică pe zonele afectate.
Pentru a elimina viermii intestinali şi colicile, într-o cană cu apă fierbinte se pun două linguriţe de plantă mărunţită şi se lasă la infuzat timp de patru ore. După strecurare, se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 14 zile.
Florile de margarete sunt indicate în cazurile de răceală, gripă, bronşită, astm, sinuzită, faringită şi laringită cronică, dar şi pentru purificarea sângelui şi curăţarea plămânilor,
Ceaiul din flori de margarete favorizează tonifierea şi elasticitatea pielii, pe care o hidratează şi calmează. Totodată, acest ceai combate ridurile şi acneea.
Decoctul din rădăcina de margarete este folosit în tratarea afecţiunilor pulmonare, în timp ce pentru tratarea rănilor, escarelor şi a bolilor de piele se poate folosi un remediu preparat din o mână de flori de margarete frecate până se obţine o pastă, care se amestecă cu cinci linguri de ulei de măsline. Se ţine la rece trei ore şi apoi se aplică pe zonele afectate.
Pentru a elimina viermii intestinali şi colicile, într-o cană cu apă fierbinte se pun două linguriţe de plantă mărunţită şi se lasă la infuzat timp de patru ore. După strecurare, se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 14 zile.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii