Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:20 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Merişoarele şi proprietăţile lor terapeutice

ro

19 Aug, 2014 09:54 3088 Marime text
Merişoarele sau coacăzele roşii sunt fructele mici şi roşii ale unui arbust originar din America de Sud. Merişoarele sunt  bogate în zaharuri, tanini, acid citric, acid lactic, proteine, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E şi K, uleiuri, magneziu, potasiu, calciu, fibre şi antioxidanţi, care contribuie la întărirea imunităţii şi la protejarea rinichilor.
 
Consumul regulat de merişoare protejează inima, normalizează tranzitul intestinal, restabileşte nivelul normal al colesterolului şi elimină riscul apariţiei pietrelor la rinichi. Deoarece sunt o importantă sursă de calciu, merişoarele contribuie la întărirea danturii şi a sistemului osos şi, în acelaşi timp, reduc riscul apariţiei osteoporozei. Aceste fructe luptă împotriva infecţiilor prostatei, ajută la tratarea tuberculozei pulmonare şi a infecţiilor genitale.
 
Merişoarele conţin proantocianidina, un antioxidant de 20 de ori mai puternic decât vitamina C, cu importante beneficii anticancer, care împiedică înmulţirea celulelor tumorale, precum şi transformarea malignă a celulelor. De asemenea, împiedică formarea depozitelor de lipide pe vasele de sânge, protejând arterele inimii. Sucul lor este recomandat ca remediu naturist în tratarea infecţiilor urinare şi a bolilor cardiovasculare. Acesta blochează acţiunea bacteriilor, prevenind infecţiile şi, de asemenea, reduce depozitele de grăsime.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii