Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:24 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metode de curăţare a limfei

ro

23 Jul, 2014 10:22 7987 Marime text
Limfa este organul responsabil cu drenarea şi eliminarea toxinelor din organism. Pentru ca substanţele reziduale rezultate în urma metabolismului să nu se acumuleze în organism şi să se producă  blocaje la nivelul pielii, articulaţiilor, ficatului sau al sângelui, este necesară detoxifierea periodică a limfei, mai ales în cazul persoanelor care nu au un mod de viaţă sănătos, care să fie bazat pe un consum regulat de fructe, legume. Curăţarea sistemului limfatic ajută fiecare organ din corp, iar pentru curăţarea limfei se poate folosi infuzia de plante şi clisma cu coada calului.   
 
Infuzia de plante se prepară din două părţi de gălbenele, două părţi de lipicioasă şi o parte de lumânărică. Se pun plantele într-o cratiţă şi se acoperă cu apa rece şi se fierb la foc mic timp de 20-25 de minute. Se beau două-trei căni de ceai pe zi, timp de mai multe săptămâni.
Gălbenelele sunt un tonic imunitar general care ajută la curăţarea limfei şi la reducerea inflamaţiilor pielii. Lipicioasa este o plantă care stimulează activitatea sistemului limfatic şi a organelor, ajută la decongestia limfatică şi a ganglionilor limfatici inflamaţi, curăţă şi hrăneşte sângele. Lumânărica decongestionează limfa prin activarea funcţiei sale şi tratează ganglionii limfatici umflaţi.
 
Pentru clismă se prepară doi litri de ceai de coada-calului din patru linguriţe de plantă şi doi litri de apă. Se fac clisme dimineaţa şi seara, iar acest program durează trei zile şi este mai strict, deoarece nu se mănâncă nimic toată ziua, doar se beau patru litri de lichide (doi litri de apă, un litru de suc de grapefruit, două pahare de suc de lămâie şi două pahare de suc de  portocale).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii