Minerale recomandate pentru oase sănătoase
Minerale recomandate pentru oase sănătoase
21 Sep, 2014 16:30
ZIUA de Constanta
1728
Marime text
Mineralele sunt substanţe esenţiale pentru buna funcţionare a sistemului osos. Calciul, mineral întâlnit în carnea slabă, laptele degresat, ouă, fructe de mare, peşte, portocale, smochine uscate şi legume verzi, menţine sănătatea oaselor, iar deficienţa sa produce anomalii osoase ce pot duce la apariţia osteoporozei.
Magneziul transformă vitamina D, care are rolul de a fixa calciul în oase, într-o formă utilă pentru organism. Alimentele cu un conţinut ridicat în magneziu sunt cerealele integrale, fructele oleaginoase (nuci, migdale, alune), ciocolata, leguminoasele, spanacul, avocado, broccoli, merele, bananele, citricele şi anumite fructe de mare (melcii marini). Zincul se găseşte cel mai mult în crustacee, nuci, seminţe, legume şi are rolul de a mări producţia de proteină osoasă şi de acid gastric, de care este nevoie pentru absorbţia calciului în organism, fiind esenţial pentru formarea normală a oaselor şi pentru flexibilitatea musculară. Cuprul este important pentru producerea de celule osoase şi se găseşte în nuci, fructe de mare, miere, ficat, scoici, carne, legume, cereale şi struguri.
Siliciul are rol în formarea tendoanelor, a pielii şi unghiilor, contribuind la rezistenţa oaselor. Acesta se găseşte în ovăz, grâu, orez, castraveţi, salată verde, căpşuni, avocado, pieliţa fructelor, usturoi şi polen. Manganul este necesar creşterii oaselor şi formării ţesuturilor de legătură între cartilagii şi oase. Acesta stimulează formarea de oase puternice şi sănătoase, iar absenţa lui cauzează dureri ale articulaţiilor genunchiului, crampe şi întinderi musculare. Alimentele cu conţinut ridicat de mangan sunt laptele, carnea, ouăle, sucul de ananas fără zahar, legumele verzi, cerealele integrale, nucile, seminţele, legumele uscate, frunzele de ceai şi ghimbirul.
Magneziul transformă vitamina D, care are rolul de a fixa calciul în oase, într-o formă utilă pentru organism. Alimentele cu un conţinut ridicat în magneziu sunt cerealele integrale, fructele oleaginoase (nuci, migdale, alune), ciocolata, leguminoasele, spanacul, avocado, broccoli, merele, bananele, citricele şi anumite fructe de mare (melcii marini). Zincul se găseşte cel mai mult în crustacee, nuci, seminţe, legume şi are rolul de a mări producţia de proteină osoasă şi de acid gastric, de care este nevoie pentru absorbţia calciului în organism, fiind esenţial pentru formarea normală a oaselor şi pentru flexibilitatea musculară. Cuprul este important pentru producerea de celule osoase şi se găseşte în nuci, fructe de mare, miere, ficat, scoici, carne, legume, cereale şi struguri.
Siliciul are rol în formarea tendoanelor, a pielii şi unghiilor, contribuind la rezistenţa oaselor. Acesta se găseşte în ovăz, grâu, orez, castraveţi, salată verde, căpşuni, avocado, pieliţa fructelor, usturoi şi polen. Manganul este necesar creşterii oaselor şi formării ţesuturilor de legătură între cartilagii şi oase. Acesta stimulează formarea de oase puternice şi sănătoase, iar absenţa lui cauzează dureri ale articulaţiilor genunchiului, crampe şi întinderi musculare. Alimentele cu conţinut ridicat de mangan sunt laptele, carnea, ouăle, sucul de ananas fără zahar, legumele verzi, cerealele integrale, nucile, seminţele, legumele uscate, frunzele de ceai şi ghimbirul.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii