Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:26 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Murăturile, o sursă sigură de probiotice naturale

ro

30 Aug, 2014 00:00 2939 Marime text
Conservarea legumelor şi a zarzavaturilor reprezintă o metodă veche de păstrare a alimentelor. Murăturile, preparate prin fermentaţie şi prin conservarea în oţet, sunt surse de probiotice naturale, care au efecte extrem de benefice asupra sănătăţii, mai ales la nivelul cavităţii bucale, dar şi asupra tubului digestiv, a căilor respiratorii şi a sistemului uro-genital.
 
Probioticele mai au un rol foarte important şi în stimularea organismului din punct de vedere imunitar. De asemenea, contribuie la absorbţia completă a substanţelor nutritive şi la eliminarea colesterolului. Probioticele protejează mucoasa intestinală, reduc manifestările colonului iritabil, asigură o digestie uşoară, contribuind la menţinerea unui sistem digestiv sănătos, restabilesc echilibrul florei intestinale, curăţă depunerile din intestin şi împiedică dezvoltarea bacteriilor patogene.
 
Legumele murate sunt bogate în vitaminele B şi C, în fier şi magneziu. În cazul legumelor conservate în oţet natural, preparat din vin sau din mere, acestea contribuie la tratarea unor probleme digestive, scad tensiunea arterială şi tratează infecţiile urinare. Murăturile au foarte puţine calorii şi grăsimi, fiind recomandate în curele de slăbire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii