Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:33 13 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Nucile ajută organismul să se ferească de bolile canceroase

ro

13 Sep, 2015 11:15 1411 Marime text
Nucile sunt foarte bogate în proteine, lipide, vitamine şi minerale, substanţe care previn apariţia bolilor de inimă, menţin frumuseţea pielii, îmbunătăţesc memoria şi combat diabetul. Aceste fructe conţin minerale, precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine.
 
Consumul de nuci previne îngroşarea arterelor şi menţine sănătatea inimii. În plus, nucile îmbunătăţesc starea de spirit, combat astenia şi reduc senzaţia de oboseală din organism. Ele sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet, deoarece ajută la scăderea glicemiei. Datorită conţinutului bogat în Omega-3 şi antioxidanţi, nucile ajută organismul să se ferească de bolile canceroase. De asemenea, aceşti acizi conţinuţi de nuci protejează împotriva iregularităţii bătăilor inimii, care duc la apariţia atacurilor de cord, scad nivelul de trigliceride şi de colesterol.
 
Fructele de nuc, datorită conţinutului crescut de săruri, magneziu, vitaminele B şi C, ajută la ameliorarea durerilor reumatice. La fel de benefice în combaterea reumatismului sunt şi cataplasmele cu frunze de nuc. Nucile dau senzaţia de saţietate şi taie pofta de mâncare, devenind astfel o gustare ideală în diete, dacă sunt consumate cu moderaţie. Acizii graşi Omega-3 din compoziţia nucilor sunt foarte buni şi pentru menţinerea sănătăţii pielii.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii