Sănătate Nucile de macadamia încep să fie cunoscute la adevărata lor valoare
Sănătate: Nucile de macadamia încep să fie cunoscute la adevărata lor valoare
18 Aug, 2015 11:46
ZIUA de Constanta
1532
Marime text

Deşi foarte mult timp au fost privite cu circumspecţie datorită conţinutului lor bogat în grăsimi, nucile de macadamia încep să fie cunoscute la adevărata lor valoare , respectiv ca nişte alimente extrem de sănătoase, cu o multitudine de beneficii, de la menţinerea sănătăţii cardiovasculare până la controlul greutăţii sau stimularea funcţiei cerebrale.
Nucile de macadamia se remarcă prin gustul lor special, nu foarte pronunţat, dar cu o textură cremoasă şi o aromă deosebită. Dintre toate alimentele, aceste nuci conţin una dintre cele mai ridicate doze de grăsimi mono-nesaturate. Aceste grăsimi reduc nivelul colesterolului rău LDL şi tensiunea arterială, ceea ce menţine sănătatea sistemului cardiovascular. Nucile în general şi cele de macadamia în special au demonstrat beneficii semnificative pentru cei care suferă de sindromul metabolic asociat diabetului. Nucile de macadamia, de asemenea, conţin acid oleic, compus întâlnit şi în uleiul de măsline sau în fructele de avocado şi care reduce tensiunea arterială şi riscul accidentelor vasculare.
Aceste nuci sunt bogate şi în acid palmitoleic, componentă importantă a mielinei, acel strat de grăsime care izolează şi protejează neuronii din creier. Prezenţa acestuia poate fi benefică pentru bolnavii de epilepsie, Alzheimer sau alte boli asociate cu degradarea cerebrală prin stimularea funcţiei cognitive. Alţi compuşi importanţi ai nucilor de macadamia sunt l-arginină, vitamina B1, tiamina, manganul şi magneziul. Datorită substanţelor conţinute, aceste nuci pot dizolva pietrele la vezică, îmbunătăţi circulaţia sanguină sau reduce stresul oxidativ.
Nucile de macadamia se remarcă prin gustul lor special, nu foarte pronunţat, dar cu o textură cremoasă şi o aromă deosebită. Dintre toate alimentele, aceste nuci conţin una dintre cele mai ridicate doze de grăsimi mono-nesaturate. Aceste grăsimi reduc nivelul colesterolului rău LDL şi tensiunea arterială, ceea ce menţine sănătatea sistemului cardiovascular. Nucile în general şi cele de macadamia în special au demonstrat beneficii semnificative pentru cei care suferă de sindromul metabolic asociat diabetului. Nucile de macadamia, de asemenea, conţin acid oleic, compus întâlnit şi în uleiul de măsline sau în fructele de avocado şi care reduce tensiunea arterială şi riscul accidentelor vasculare.
Aceste nuci sunt bogate şi în acid palmitoleic, componentă importantă a mielinei, acel strat de grăsime care izolează şi protejează neuronii din creier. Prezenţa acestuia poate fi benefică pentru bolnavii de epilepsie, Alzheimer sau alte boli asociate cu degradarea cerebrală prin stimularea funcţiei cognitive. Alţi compuşi importanţi ai nucilor de macadamia sunt l-arginină, vitamina B1, tiamina, manganul şi magneziul. Datorită substanţelor conţinute, aceste nuci pot dizolva pietrele la vezică, îmbunătăţi circulaţia sanguină sau reduce stresul oxidativ.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii