Ovăzul - menţine energia organismului la cote optime
Ovăzul - menţine energia organismului la cote optime
10 Jul, 2014 11:38
ZIUA de Constanta
1948
Marime text
Ovăzul, unul dintre cele mai complexe alimente, conţine carbohidraţi, proteine, substanţe minerale, vitamina E, precum şi cele din grupul B, dar şi magneziu, fier, calciu, cupru, mangan, zinc şi aminoacizi.
O ceaşcă de ovăz conţine doar 160 de calorii, acesta fiind recomandat persoanelor care vor să slăbească. Datorită conţinutului în fibre solubile, ovăzul oferă rapid senzaţia de saţietate. Ajunse în stomac, fibrele din ovăz îşi măresc volumul în contact cu apa şi absorb toxinele şi grăsimile care nu sunt sănătoase. Consumul regulat al ovăzului scade nivelul colesterolului şi al hipertensiunii arteriale. Totodată, acesta previne constipaţia şi grăbeşte eliminarea enzimelor pancreatice.
Ovăzul menţine energia organismului la cote optime şi contribuie la tratarea simptomului de colon iritabil. Acesta scade glicemia, reduce riscul apariţiei diabetului de tip II, favorizează tranzitul intestinal şi digestia, reducând riscul apariţiei cancerului de colon. Prin acţiunea antioxidanţilor care luptă împotriva radicalilor liberi, se întăreşte sistemul imunitar şi se reduce stresul oxidativ, vinovat de creşterea transaminazelor.
O ceaşcă de ovăz conţine doar 160 de calorii, acesta fiind recomandat persoanelor care vor să slăbească. Datorită conţinutului în fibre solubile, ovăzul oferă rapid senzaţia de saţietate. Ajunse în stomac, fibrele din ovăz îşi măresc volumul în contact cu apa şi absorb toxinele şi grăsimile care nu sunt sănătoase. Consumul regulat al ovăzului scade nivelul colesterolului şi al hipertensiunii arteriale. Totodată, acesta previne constipaţia şi grăbeşte eliminarea enzimelor pancreatice.
Ovăzul menţine energia organismului la cote optime şi contribuie la tratarea simptomului de colon iritabil. Acesta scade glicemia, reduce riscul apariţiei diabetului de tip II, favorizează tranzitul intestinal şi digestia, reducând riscul apariţiei cancerului de colon. Prin acţiunea antioxidanţilor care luptă împotriva radicalilor liberi, se întăreşte sistemul imunitar şi se reduce stresul oxidativ, vinovat de creşterea transaminazelor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii