Păstârnacul, beneficii uimitoare pentru sănătate
Păstârnacul, beneficii uimitoare pentru sănătate
06 Jul, 2014 12:58
ZIUA de Constanta
5371
Marime text
Păstârnacul, o plantă parfumată şi aromată, cu gust dulce, uşor picant, este o legumă foarte sănătoasă, plină de minerale şi nutrienţi valoroşi. Acesta conţine vitaminele A, C, E, K, precum şi vitaminele din complexul B, dar şi potasiu, fosfor, calciu, hidraţi de carbon, proteine, fibre, amidoni şi zaharuri.
Vitamina A din păstârnac ajută la fomarea colagenului, care face parte din structura oaselor, a tendoanelor, ligamentelor şi a vaselor de sânge. Vitamina K stimulează dezvoltarea celulară, în timp ce vitamina B9 contribuie la producerea de ADN. Păstârnacul are proprietăţi diuretice, depurative şi este recomandat în curele de slăbire, ajutând la eliminarea toxinelor din organism.
Totodată, combate anemia, astenia şi reumatismul, măreşte apetitul, reglează digestia, calmează durerile provocate de colicii renali, curăţă sângele şi este un bun drenor al ficatului şi al rinichilor. Păstârnacul are efect afrodisiac, tonifiant şi analgezic, fiind folosit în tratarea nevrozelor cardiace şi a afecţiunilor tractului gastrointestinal. Acesta se consumă crud, sub formă de decoct sau uleiuri şi are efect benefic în colecistită, anorexie, insomnie, avitaminoză, febră şi ateroscleroză.
Vitamina A din păstârnac ajută la fomarea colagenului, care face parte din structura oaselor, a tendoanelor, ligamentelor şi a vaselor de sânge. Vitamina K stimulează dezvoltarea celulară, în timp ce vitamina B9 contribuie la producerea de ADN. Păstârnacul are proprietăţi diuretice, depurative şi este recomandat în curele de slăbire, ajutând la eliminarea toxinelor din organism.
Totodată, combate anemia, astenia şi reumatismul, măreşte apetitul, reglează digestia, calmează durerile provocate de colicii renali, curăţă sângele şi este un bun drenor al ficatului şi al rinichilor. Păstârnacul are efect afrodisiac, tonifiant şi analgezic, fiind folosit în tratarea nevrozelor cardiace şi a afecţiunilor tractului gastrointestinal. Acesta se consumă crud, sub formă de decoct sau uleiuri şi are efect benefic în colecistită, anorexie, insomnie, avitaminoză, febră şi ateroscleroză.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii