Patisonul, utilizat în multe reţete dietetice
Patisonul, utilizat în multe reţete dietetice
12 Oct, 2014 12:07
ZIUA de Constanta
1387
Marime text

Patisonul, o legumă mai puţin cunoscută şi asemănătoare cu dovlecelul, face parte din familia cucurbitaceelor. Fructele de patison au forma unor mini-discuri cu marginile dantelate, de culoare albă sau verzuie. Pulpa fructului de patison este mult mai densă, mai fină şi mai crocantă decât cea a dovlecelului, iar gustul său se apropie mai mult de cel al castraveţilor.
Fructul de patison conţine cantităţi mari de fibre, oligoelemente, săruri minerale, enzime, celuloză, dar şi cantităţi mai mici de glucide, proteine, celuloză, amidon, vitaminele A, B3 şi C, calciu, potasiu, magneziu, zinc şi fier. Patisonul optimizează activitatea gastro-intestinală şi are acţiune diuretică. Utilizarea lui contribuie la îmbunătătirea sistemului digestiv şi, totodată, la eliminarea din organism a surplusului de apă şi sare. Patisonul are o valoare alimentară mai mare decât dovlecelul şi este utilizat în multe reţete dietetice.
Fructul de patison conţine cantităţi mari de fibre, oligoelemente, săruri minerale, enzime, celuloză, dar şi cantităţi mai mici de glucide, proteine, celuloză, amidon, vitaminele A, B3 şi C, calciu, potasiu, magneziu, zinc şi fier. Patisonul optimizează activitatea gastro-intestinală şi are acţiune diuretică. Utilizarea lui contribuie la îmbunătătirea sistemului digestiv şi, totodată, la eliminarea din organism a surplusului de apă şi sare. Patisonul are o valoare alimentară mai mare decât dovlecelul şi este utilizat în multe reţete dietetice.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii