Patru remedii naturiste pentru creşterea imunităţii
Patru remedii naturiste pentru creşterea imunităţii
18 Aug, 2014 12:30
ZIUA de Constanta
4754
Marime text
Sistemul imunitar are rolul de a proteja orice încercare de intrare a organismelor toxice în corpul nostru, iar resursele naturale sunt foarte eficiente când este vorba de întărirea sistemului imunitar. Printre cele mai utilizate plante medicinale, care pot întări sistemul imunitar, se numără spirulina, cătina, echinaceea şi măceşele.
Spirulina scade riscul contractării unor viruşi, contribuie la înlăturarea oboselii cronice şi creşte rezistenţa organismului faţă de diferitele tipuri de germeni. Spirulina ajută la întărirea imunităţii mult mai rapid, deoarece conţine proteine hidrosolubile, care se asimilează imediat, spre deosebire de proteinele provenite din produse animale. Spirulina conţine proteine pure, toţi cei opt aminoacizi esenţiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina), de şapte ori mai mult calciu decât laptele, de şase ori mai multe proteine decât ouăle, dar şi clorofilă.
Cătina conţine acizi graşi esenţiali, aminoacizi, vitaminele C, A, B, D, E, betacaroten, pectine şi minerale, precum calciu, fosfor, potasiu şi magneziu. Toate aceste componente fac din cătina o plantă care contribuie la întărirea sistemului imunitar, dar şi la întârzierea efectelor îmbătrânirii. Echinaceea stimulează producerea de globule albe şi de interferon, dar şi digestia microorganismelor străine din organism. Echinaceea este planta ideala pentru protejarea sistemului imunitar, datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii şi antifungice.
Măceşele, prin conţinutul în vitaminele C, B1, B2, K, PP, celuloză, minerale, proteine şi acizi, asigură o bună funcţionare a organismului, un flux sanguin mai bun şi întăresc sistemul imunitar. Acestea au proprietăţi tonice, vitaminizante şi ajută la vindecarea virozelor, a tusei şi la revigorarea organismului, fiind indicate în eliminarea viermilor intestinali.
Spirulina scade riscul contractării unor viruşi, contribuie la înlăturarea oboselii cronice şi creşte rezistenţa organismului faţă de diferitele tipuri de germeni. Spirulina ajută la întărirea imunităţii mult mai rapid, deoarece conţine proteine hidrosolubile, care se asimilează imediat, spre deosebire de proteinele provenite din produse animale. Spirulina conţine proteine pure, toţi cei opt aminoacizi esenţiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina), de şapte ori mai mult calciu decât laptele, de şase ori mai multe proteine decât ouăle, dar şi clorofilă.
Cătina conţine acizi graşi esenţiali, aminoacizi, vitaminele C, A, B, D, E, betacaroten, pectine şi minerale, precum calciu, fosfor, potasiu şi magneziu. Toate aceste componente fac din cătina o plantă care contribuie la întărirea sistemului imunitar, dar şi la întârzierea efectelor îmbătrânirii. Echinaceea stimulează producerea de globule albe şi de interferon, dar şi digestia microorganismelor străine din organism. Echinaceea este planta ideala pentru protejarea sistemului imunitar, datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii şi antifungice.
Măceşele, prin conţinutul în vitaminele C, B1, B2, K, PP, celuloză, minerale, proteine şi acizi, asigură o bună funcţionare a organismului, un flux sanguin mai bun şi întăresc sistemul imunitar. Acestea au proprietăţi tonice, vitaminizante şi ajută la vindecarea virozelor, a tusei şi la revigorarea organismului, fiind indicate în eliminarea viermilor intestinali.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii