Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:08 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plante care ajută la tratarea cistitei

ro

29 Sep, 2014 16:16 1888 Marime text
Cistita reprezintă o inflamaţie sau o infecţie la nivelul vezicii urinare cauzată de o infecţie bacteriană. Printre cele mai neplăcute simptome ale cistitei se numără urinarea frecventă, cu senzaţie de usturime, durerea şi presiunea în abdomenul inferior. Pe lângă tratamentul prescris de medic, plantele medicinale sunt de mare ajutor în tratarea acestei afecţiuni.
 
Ceaiul din cozi de cireşe are acţiune diuretică, dar şi antiinflamatoare, şi poate fi consumat atât în caz de infecţii urinare, precum şi în caz de litiază renală (pietre la rinichi). În plus, cozile de cireşe conţin săruri de potasiu şi flavonoide cu efect antioxidant, care accelerează vindecarea. Cistita şi alte infecţii ale aparatului urinar pot fi combătute cu ceai de coada-şoricelului, datorită uleiurilor volatile şi compuşilor numiţi azulene din compoziţia acestei plante. Aceste substanţe au proprietăţi calmante şi dezinfectante. 
 
Urzica are efecte tonice şi astringente, fiind folosită la tratarea infecţiilor urinare. Ceaiul din această plantă este indicat în cistită, leucoree, dismenoree şi afecţiuni ale prostatei. Iarba neagră este o plantă care are un efect imediat asupra infecţiilor urinare, precum cistite, colibaciloze, pielonefrite şi prostatite. Este diuretică şi contribuie la eliminarea calculilor mici. În acelaşi timp, intervine şi în cazul reumatismelor, celulitei şi intoxicaţiilor. 
Mătasea de porumb este un remediu  folosit foarte des pentru tratrea cistitelor şi a litiazei urinare. Ceaiul din mătase de porumb elimină apa din ţesuturi, detoxifică şi măreşte diureza. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii