Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:20 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Plante eficiente în tratarea diabetului

ro

30 Jul, 2015 00:00 1965 Marime text
Diabetul este o afecţiune care poate fi ameliorată cu ajutorul unor plante medicinale cu proprietăţi hipoglicemiante, depurative, diuretice, anticolesterolice şi de stimulare a activităţii pancreasului, eficiente pentru producerea insulinei şi reglarea schimburilor metabolice. Frunzele de dud alb sau negru, de exemplu, conţin o cantitate ridicată de tanini, arginină, acid folic şi vitamina A, elemente cu proprietăţi hipoglicemiante. Infuzia din aceste frunze este recomandată persoanelor cu forme uşoare de diabet, deoarece reduce nivelul glucozei din sânge cu aproximativ 20% şi stimulează secreţia de insulină.
 
Pe de altă parte, tecile de fasole conţin compuşi cunoscuţi pentru capacitatea lor de a neutraliza factorii care inactivează insulina. Au efecte antiglicemiante, diuretice şi depurative, datorită cărora favorizează curăţarea organismului de toxine. Infuzia din frunze tinere de nuc contribuie şi ea la scăderea accentuată a glicemiei, reducând senzaţia de sete.
 
Şi frunzele de nuc conţin tanini, vitamina C şi uleiuri eterice, care au proprietăţi antidiabetice, ce provoacă stimularea celulelor beta de a secreta insulina pancreatică. Schinduful este considerat un medicament de bază în tratamentele antidiabetice, contribuie la scăderea nivelului de glucoză, de colesterol şi trigliceride din sânge. Seminţele de schinduf au efecte hipoglicemiante, antiseptice şi coleretice. Rădăcina de brusture, de asemenea, are proprietăţi hipoglicemiante şi diuretice, datorită conţinutului bogat în săruri de potasiu şi complexul de vitamine B.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii