Sănătate Produsele apicole şi utilitatea lor
Sănătate: Produsele apicole şi utilitatea lor
07 Mar, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
1171
Marime text
Produsele apicole precum mierea, lăptişorul de matcă, polenul, propolisul şi veninul de albinecontribuie la întărirea sistemului imunitar şi la reglarea funcţiilor organismului uman. Mierea, spre exemplu, conţine microelemente similare celor din sânge şi are în compoziţia sa 435 de substanţe, printre acestea numărându-se vitamina B, enzime, flavonoide, compuşi aromatici, fitohormoni, acizi organici şi compuşi ai azotului. Mierea calmează stările nervoase şi reprezintă un bun remediu împotriva stresului şi a insomniilor.
Lăptişorul de matcă, pe de altă parte, are un rol important în ceea ce priveşte metabolismul celular. Contribuie la reducerea colesterolului, este util în digestie, în combaterea anemiei şi favorizeazărefacerea glandelor cu secreţie internă. Polenul previne accidentul vascular la nivelul creierului, asigură funcţionarea normală a sistemului nervos, stimulează pofta de mâncare şi digestia. De asemenea, îmbunătăţeşte tonusul, alungă oboseala şi previne căderea părului.
Propolisul măreşte rezistenţa fizică şi înlătură oboseala, este un bun stimulator al refacerii ţesuturilor afectate de răni, tăieturi şi arsuri. Datorită proprietăţilor sale, propolisul vindecă mucoasa bucală, în timp ce balsamul de propolis protejează împotriva radiaţiilor Roentgen. Veninul de albine, un alt produs apicol important, este util în tratamentul astmului bronşic, al artritelor, al reumatismului şi al hipertensiunii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii