Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:28 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile curative ale oului de prepeliţă

ro

14 Sep, 2015 13:10 1266 Marime text
Oul de prepeliţă, recunoscut drept un aliment cu proprietăţi curative, este bogat în proteine, vitaminele A, B, D3 şi E, minerale esenţiale precum calciu, fosfor, potasiu, fier, zinc şi sulf. Cu toate că au dimensiuni reduse, valoarea nutritivă a acestor ouă este de trei până la patru ori mai mare decât cea a oualelor de găină. Ele pot oferi de cinci ori mai mult fier şi potasiu. De asemenea, oul de prepeliţă conţine şi 13% proteine de calitate, în comparaţie cu 11 % în oul de găină. El este folosit drept remediu natural pentru anumite afecţiuni, precum rinită, astm, febra fânului, tuse spasmodică, afecţiuni ale pielii (eczeme şi psoriazis), tuberculoză şi chiar diabet.
 
Mai mult de atât, oul de prepeliţă ajută la tratarea afecţiunilor tractului digestiv, în combaterea anemiei, prin creşterea nivelului de hemoglobină din organism. Oul de prepeliţă elimină, totodată, toxinele şi metalele grele din organism, contribuie la întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţeşte memoria, creşte activitatea creierului şi echilibrează sistemul nervos. Tot el îmbunătăţeşte culoarea şi aspectul pielii, întăreşte firul de păr, fiind utilizat în măşti în industria cosmetică. Deoarece conţine puţine calorii, oul de prepeliţă reprezintă o alternativă bună pentru persoanele care doresc să slăbească.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii